25 / 04 / 2024

Kızılay'ın en büyük binası Balıkesir'e yapılıyor!

Kızılay'ın en büyük binası Balıkesir'e yapılıyor!

TÜRK Kızılay'ı Balıkesir şubesinin yapımına başladığı Aşevi, Sevgi Mağazası ve Öğrenci Evi'nin inşaatı Türkiye'deki Kızılay binaları arasında en büyük yapı olacak.



TÜRK Kızılay'ı Balıkesir şubesinin yapımına başladığı Aşevi, Sevgi Mağazası ve Öğrenci Evi'nin inşaatı Türkiye'deki Kızılay binaları arasında en büyük yapı olacak. Toplam 5 bin 128 metrekare arsa üzerinde bin metrekarelik alana inşa edilen Kızılay Aşevi, Sevgi Mağazası ve Öğrenci Evi'nden her gün ihtiyaç sahibi 3 bin kişiye üç öğün taze yemek verilecek. 


Yeni yapılan bina ile açıklamalarda bulunan Kızılay Balıkesir Şube Müdürü Süleyman Kara, 5 bin 128 metrekarelik arazinin kendilerine şartlı bağış olarak yapıldığını ifade etti, "Burayı bağış yapanlar Balıkesir'de yurt olarak yapılmasını istediği için yurt inşaatına başlamış bulunmaktayız. 7 katlı olan bu binayı Balıkesir'e kazandırmayı çalışıyoruz. Şu an da kabası bitmek üzere. Bina inşaatına 2014 un Ekim ayında başladık. Halkımızın yardımlarıyla bu hizmet buraya kadar geldi. İnşallah bundan soma da kısa zamanda bitireceğiz" dedi. 


Şube Müdürü Kara, Türk Kızılay'ı Aşevi, Sevgi Mağazası ve Öğrenci Evi'nde her gün ihtiyaç sahibi 3 bin kişiye üç öğün yemek verileceğini söyledi. 


Sabah


Geri Dön