25 / 04 / 2024

Kızkalesi'nde en kalabalık bayram!

Kızkalesi'nde en kalabalık bayram!

Mersin'in tarihi ve turistik beldesi Kızkalesi, son 10 yılın en kalabalık günlerini yaşadı. Bayram tatili yoğunluğunun eylül ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Mersin'in turistik beldesi Kızkalesi, bayramda dolup taştı.




Mersin'in tarihi ve turistik beldesi Kızkalesi, son 10 yılın en kalabalık günlerini yaşadı. Bayram tatili yoğunluğunun eylül ayına kadar devam etmesi bekleniyor Mersin'in turistik beldesi Kızkalesi, bayramda dolup taştı. Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, bayram tatilinde Kızkalesi'nin son 10 yılın en kalabalık günlerini yaşadığını söyledi.Bayram sonrası tatilci yoğunluğunu değerlendiren Kale, Mersin'in önemli turizm merkezlerinden Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'nde bayram yoğunluğunun turizmciyi sevindirdiğini ifade etti. 


YOĞUNLUK SÜRECEK 

Otellerin, pansiyonların ve ikinci konutların doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığının altını çizen Kale, "Gurbetçilerin tatillerini bayrama ayarlaması Kızkalesi sahilinin 'insan seline' dönüşmesine neden oldu. Bu bayram Kızkalesi son 10 yılın en kalabalık günlerini yaşadı. Tüm işletmelerimiz yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Tatilci yoğunluğu Kızkalesi'ndeki hem esnafın hem de turizmcilerin yüzünü güldürdü. Aynı yoğunluğun 15 Eylül'e kadar devam edeceğini tahmin ediyorum" dedi. Kayacı Vadisi'ndeki piknik yeri işletmecisi Emin Baş da bayram tatilini kimi vatandaşın denize girip güneşlenerek değerlendirdiğini kimilerinin de vadideki 'Doktorun Yeri'nde piknik yaparak geçirdiğini söyledi. Bayram süresince ziyaretçi sayısının 50 bine ulaştığını aktaran Baş, "10 yıldır burayı işletiyorum, bu yılki gibi kalabalık görmedim. Vadiye gelen tatilciler hem piknik yaptı hem de buz gibi suya girerek serinledi" diye konuştu. 


Sabah Güney 


Geri Dön