24 / 04 / 2024

Kızkalesi, son 10 yılın en kalabalık bayramını yaşadı!

Kızkalesi, son 10 yılın en kalabalık bayramını yaşadı!

Kızkalesi, son 10 yılın en kalabalık bayramını yaşadı. Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOP) Başkan Yardımcısı Kale: " Tüm işletmelerimiz yüzde 100 doluluk oranına ulaştı " dedi.



Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOP) Başkan Yardımcısı Mustafa Kale, bayram tatilinde Kızkalesi'nin son 10 yılın en kalabalık günlerini yaşadığını söyledi.


Ramazan Bayramı sonrası tatilci yoğunluğunu AA muhabirine değerlendiren Kale, Mersin'in önemli turizm merkezlerinden Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'nde bayram yoğunluğunun turizmciyi sevindirdiğini ifade etti.


Hem otellerin, pansiyonların ve ikinci konutların doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığının altını çizen Kale, şöyle devam etti:


"Gurbetçilerin tatillerini bayrama ayarlaması Kızkalesi sahilinin 'insan seline' dönüşmesine neden oldu. Bu bayram Kızkalesi son 10 yılın en kalabalık günlerini yaşadı. Tüm işletmelerimiz yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Tatilci yoğunluğu Kızkalesi'ndeki hem esnafın hem de turizmcilerin yüzünü güldürdü. Aynı yoğunluğun Eylül ayının 15'ine kadar devam edeceğini tahmin ediyorum."


- Tatilcilerin diğer tercihi "Kayacı Vadisi"


Kayacı Vadisi'ndeki piknik yeri işletmecisi Emin Baş da bayram tatilini kimi vatandaşın denize girip güneşlenerek değerlendirdiğini kimilerinin de vadideki Doktorun Yeri'nde piknik yaparak geçirdiğini söyledi.


Bayram süresince işletmesindeki ziyaretçi sayısının 50 bine ulaştığını aktaran Baş, "10 yıldır buranın işletmesini yapıyorum bu yıl ki gibi kalabalık görmedim. Her yıl 10 bin kişi gelirdi bu yıl ziyaretçi sayısı 50 bini buldu. Vadiye gelen tatilciler burada güven içinde pikniklerini yaptı hem de buz gibi akan suya girerek serinledi" şeklinde konuştu.


AA


Geri Dön