23 / 04 / 2024

KKTC Acil Durum Hastanesi Ekim'de açılacak!

KKTC Acil Durum Hastanesi Ekim'de açılacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, inşaatı devam eden KKTC Acil Durum Hastanesi'nde incelemeler yaptı.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, inşaatı hız kesmeden süren KKTC Acil Durum Hastanesi'nin, Ekim'im ilk haftalarında hizmete gireceğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başbakan Tatar, Türkiye tarafından KKTC'de yaptırılan acil durum hastanesinin inşaat alanında incelemeler yaparak, yetkililerden bilgi aldı.

Tatar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla KKTC'deki acil durum hastanesinin inşaatına başlandığını ve inşa sürecinin hızlıca ilerlediğini belirtti.

"100 yataklı, içerisinde 6 ameliyathanesi ve 24 yoğun bakım odası olan, tam teşekküllü ve donanımlı hastanemiz, inşallah ekim ayının ilk haftalarında halkımızın hizmetine girecektir." diye konuşan Tatar, bu hastanenin KKTC sağlık sistemi için önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Tatar, hastanenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sonrasında da KKTC halkının hizmetinde olacağını söyledi.

KKTC'de şimdiye dek çok ağır Kovid-19 vakalarının yaşanmadığını belirten Tatar, dünyanın hiçbir yerinde Kovid-19'un kontrol altına alınmadığını fakat hükümetin tedbirli olduğu KKTC'de Kovid-19 salgınının kontrol altında olduğunu söyledi.

Tatar, hastanenin inşasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletirken, hastane inşaatının başladığı ilk günlerde bir kaza sonucu hayatını kaybeden çalışan için başsağlığı diledi.

 

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne acil durum hastanesi!


Geri Dön