25 / 04 / 2024

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu, ekonomik önlemlerle ilgili olark Cumhuriyet Meclisi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleştirilen toplantıya, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da katılım sağladı.

Meclisten 2022 yılının bütçesinin geçirileceğini kaydeden Faiz Sucuoğlu, bu konuda yoğun çaba harcadıklarını kaydetti. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sebep olduğu ekonomik zorluklarla beraber son zamanlarda dövizin yükselmesinin, vatandaşlara ekonomik olarak olumsuz yansımasının olduğunu kaydetti.

KKTC de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

- Stopaj yüzde 16'ya çıkarılıyor

Yaptığı açıklamada KKTC'deki gayrimenkul kiralamalarında dövizle yapılan sözleşmelerde kira stopajının yüzde 16'ya çıkarılacağını belirten Faiz Sucuoğlu, sözleşmelerin TL ile düzenlenmesinin teşvik edileceğini ve stopaj oranının yüzde 8 olacağını belirtti.

Faiz Sucuoğlu ayrıca "Gayrimenkul kiralamalarında döviz ile ödenecek kira bedellerinde, kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

 

KKTC de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Faiz Sucuoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bugüne kadar dövizle alınan krediler, faiz, vade, para cinsi ve taksit öteleme yeniden yapılandırılacak. Kredilerin yapılandırılmasına ilişkin yasa gücünde kararnamenin süresi 31 Mart 2022 tarihine kadar uzatılacak. Eğer gerekli görülürse bu sürenin sonunda tekrardan değerlendirilecek." dedi.

Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada, devletin emlak kiralarında da kur sabitlemesine gidileceğini bildirerek, bu noktada dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlinin 12 lira kurundan işlem göreceğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'ye millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön