16 / 04 / 2024

kktc dövizle gayrimenkul kiralama

kktc dövizle gayrimenkul kiralama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Dövizle ödemede 6 yıl sonra bir ilk! Yasak kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövizle ödeme yasağında 6 yıl sonra bazı alanların kaldırılmasına karar verildi. Peki hangi alanlarda dövizle ödeme yapılır? Dövizle ödeme yapılacak alanlar hangileri?

Türklerin dövizle kirada rotası İngiltere, Dubai, Miami oldu!

Yurt dışı emlak yatırımları gündemden düşmezken, Vesta Global Kurucu Ortağı Armağan Akyüz Türk vatandaşların yurt dışında gayrimenkul yatırım talebinin arttığını belirterek, İngiltere, Dubai, Miami'nin önde geldiğini söyledi.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Dücan Gayrimenkul Projelendirme Geliştirme Ve Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

Dücan Gayrimenkul Projelendirme Geliştirme Ve Üretim Anonim Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Rüştü Dücan, Sinan İlhan, M. Alparslan Çelebi ve Muhsin Şenol ortaklığında kuruldu.

Nef Arsa Amerika'da 49 bin dolara arsa! Kaliforniya'da dövizle kira geliri fırsatı!

Türkiye’nin en çok değerlenen noktalarında imarlı, sosyal ve ticari alanlar ile projelendirilen ve alt yapısı Nef tarafından hazırlanan Nef Arsa şimdi de Amerika'da... Nef Arsa Amerika projesiyle dövizle kira geliri fırsatı sunuluyor...

Best Gold İç Dış Ticaret Gayrimenkul Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Best Gold İç Dış Ticaret Gayrimenkul Pazarlama Limited Şirketi Beylikdüzü’nde Ata Haddadghabel ve Davut çelik ortaklığında tarafından kuruldu.

Ehsan Uluslararası Dış Ticaret Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ehsan Uluslararası Dış Ticaret Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta Ehsan MEhralı tarafından kuruldu.

Zümrüdü Anka Gayrimenkul Geliştirme Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Zümrüdü Anka Gayrimenkul Geliştirme Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Uçar ve Onur Günhan Bürge ortaklığında kuruldu.

AVM'lerde dövizle kira dönemi!

2018 yılında Alışveriş Merkezlerinde dövizle kiralama yasağı getirilmişti. Grtirilen bu karar Alışveriş Merkezleri tarafından delindi.

kktc dövizle gayrimenkul kiralama Haberi

kktc dövizle gayrimenkul kiralama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu, ekonomik önlemlerle ilgili olark Cumhuriyet Meclisi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, gerçekleştirilen toplantıya, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da katılım sağladı.

Meclisten 2022 yılının bütçesinin geçirileceğini kaydeden Faiz Sucuoğlu, bu konuda yoğun çaba harcadıklarını kaydetti. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sebep olduğu ekonomik zorluklarla beraber son zamanlarda dövizin yükselmesinin, vatandaşlara ekonomik olarak olumsuz yansımasının olduğunu kaydetti.

- Stopaj yüzde 16'ya çıkarılıyor

Yaptığı açıklamada KKTC'deki gayrimenkul kiralamalarında dövizle yapılan sözleşmelerde kira stopajının yüzde 16'ya çıkarılacağını belirten Faiz Sucuoğlu, sözleşmelerin TL ile düzenlenmesinin teşvik edileceğini ve stopaj oranının yüzde 8 olacağını belirtti.

Faiz Sucuoğlu...