26 / 04 / 2024

Knauf Arena'da yapı uzmanları "Yalıtım şart" diyor!

 Knauf Arena'da yapı uzmanları

Yapı sektöründe bir ilk olan Knauf Arena kapsamında düzenlenen ses yalıtımı ve yangın dayanımı panellerinde, binalarda yaşam kalitesini yükseltecek ipuçları sunuldu...



Kuru yapı sistemlerinde dünyanın lider kuruluşlarından Knauf’un düzenlediği ve alanında bir ilk olan Knauf Arena, birbirinden ilginç panellere ev sahipliği yapıyor. Knauf Arena kapsamında düzenlenen ses yalıtımı ve yangın dayanımı panelleri, yapı profesyonellerinin yanı sıra binalarda yapıyla ilgili sorunlar yaşayan tüketicilerden de büyük ilgi gördü.



Gürültüye çözüm ses yalıtımı


Prof. Dr. Mehmet Çalışkan ve Danimarkalı akustik tasarımcısı Søren Andersen’in katılımlarıyla gerçekleştirilen “Ses Yalıtımı ve Akustik” konulu panelde, yapılardaki yetersiz ses yalıtımından kaynaklanan performans kayıplarına dikkat çekildi. Gürültüden ve ses kirliliğinden korunmak için güçlü bir ses yalıtımı sistemi kurmak gerektiğini belirten uzmanlar, uygun ses yalıtımıyla yaşam kalitesinin önemli ölçüde artırılabileceğini ifade ettiler.



Yangından korunmak mümkün


Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç’ın katılımıyla yapılan “Yangın Dayanımı” konulu panelde ise kimi zaman teknik sorunlar kimi zaman anlık dalgınlıklar sonucu yaşanan yangınların yapıları tehdit eden büyük bir tehlike olduğuna dikkat çekildi. Kılıç, tamamen insan hatasına dayanan bu tehlikeye karşı önlem almanın yaşamsal önem taşıdığını ve ilgili tüm tarafların yapılarda yangın dayanımının sağlanması konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.


Katılımın ücretsiz olduğu ve 7 Ekim’e kadar gezilebilecek olan Knauf Arena’da yapı sektörüne yönelik 1.200’ü aşkın ürün, 150’den fazla sistem ve 24 farklı dayanım performansı sergileniyor. Knauf Arena hakkında ayrıntılı bilgiye www.knaufarena.com adresinden ulaşılabiliyor.



Knauf Hakkında


Almanya merkezli Knauf, kuru yapı sistemleri konusunda, alçı, kartonlu alçı plaka (Alçıpan ®), çimento bazlı sıvalar, çimento bazlı plakalar, izolasyon malzemeleri, yapı kimyasalları, profiller, sıva makineleri, taş yünü ve cam yünü üretimi ile dünyanın lider kuruluşlarından biridir. 80 yıllık köklü geçmişiyle bir aile şirketi olarak 60’a yakın ülkede 24 bini aşkın çalışanıyla hizmet vermektedir. 1997 yılından bu yana Türkiye’de de faaliyet göstermekte olan Knauf, ülkemizin ilk kartonlu alçı plaka üreticisidir.


www.knauf.de / www.knauf.com.tr


Geri Dön