28 / 03 / 2024

Knauf çevre yönetim sistemini inşaat sektörüyle buluşturuyor!

Knauf çevre yönetim sistemini inşaat sektörüyle buluşturuyor!

Knauf; doğal kaynak kullanımını düşürmek, toprağa, suya, havaya verilen zararın minimum seviyey indirilmesini planlayan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeli çalışmaları, LEED V4 esasları ve eko-inovasyon faaliyetlerini inşaat sektörüyle buluşturarak daha yeşil bir dünya yaratımına destek veriyor



Çevresel performansının kontrol edilmesi ve geliştirilmesi oluşumunu destekleyen ve uluslararası bir standart olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, her türlü üretim sektöründe, ürünün ilk aşamasından tüketiciye sağlamasına kadar geçen her adım sürecinde çevresel etkilerin dikkate alınıp üretimin gerçekleştirilmesine katkı sunan sistematik bir yaklaşım olarak belirliyor. Üretim süreçlerinin tüm aşamalarını bu standartlara göre üreten Knauf, LEED V4 esasları ve eko-inovasyon faaliyetleriyle de çevresel negatif etkisi minimize edilmiş yapılar için gerekli yetkin mühendislik ürünlerini dünyadaki 250’den fazla üretim tesisinde üretip inşaat sektörünü buluşturuyor. 

LEED Sertifikası ile enerji ve çevre dostu üretim

Knauf Alçıpan® ürünleri, ısı yalıtımı ve iç aydınlatmaya sağladığı olumlu katkılarıyla binaların enerji verimliliğine önemli girdilerle etki sağlarken LEED V4 esaslarına göre hem  ön koşul olan minimum enerji performansının gerekliliklerini yerine getiriyor hem de optimum enerji performansından yüksek enerji verimliliği rakamlarına erişilebiliyor. Ürünler, uygulandıkları duvar yüzeyinde ısı yalıtımına ve dolayısıyla bina enerji verimliliğine katkıda bulunuyor,  dış cephe duvar malzemesi olarak kullanılan sistemler ise benzer şekilde binalarda ısı yalıtımına destek oluyor. Knauf ürünleri gün ışığını yansıtarak elektrik tüketimini azaltıyor. Akustik tasarıma uygun ses iletme seviyesi ile Knauf sistemleri, bina kullanıcılarının yaşama ve çalışma kalitesini arttırırken, çevresel gürültünün sınırlanmasını amaçlayan yeşil binaların vazgeçilmez unsurlarından biri olarak büyük öneme sahip. Sistemler, tüm bina  tipleri için farklı akustik performanslara uygun olarak üretiliyor. Bu özellikleri ile Knauf ürünleri LEED® Yeşil Bina Derecelendirme Sistemi altında EA Ön Koşul ve EA Kredi’nin sağlanmasına destek veriyor.

Atık yönetimi ile sıfır atık uygulaması

Knauf A.Ş. çatısı altında yer alan tüm fabrikalar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre İzin Belgesi alan geçerlilik süresi içerisinde yenilenmelerine imkan sunuluyor. Yine aynı şekilde tüm fabrikalar için düzenli olarak emisyon ölçümleri, atık su ve atık analizleri yapılıp hava, su, toprak için önemli üç çevresel etki izleniyor ve negatif etkiler en aza düşürüyor.  Değişen mevzuat ve yeni uygulamalara sektöre öncü olacak şekilde hızla adapte olan Knauf; güncellenen atık yönetimi ve sıfır atık uygulamaları için de çalışmalar gerçekleştiriyor. Hem fabrikalarda hem merkez ofiste gönüllülük esası kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca verilen Sıfır Atık Belgesi için sürdürülen hazırlıklarla karbon salınımının azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen Knauf, bununla beraber Türkiye’deki iki fabrikasında kurduğu atık minimizasyon ünitesi ile ortaya çıkan proses atıkları fiziksel işlemlerden geçirerek üretim sürecinde yeniden değerlendirmelerde bulunuyor.
 


Geri Dön