20 / 04 / 2024

Türkiye büyük hedeflere inşaat sektörü ile yürüyecek!

Türkiye büyük hedeflere inşaat sektörü ile yürüyecek!

Celal Koloğlu, ''Türkiye’nin büyük hedeflere inşaat sektörü ile yürüyebileceğine şüphe yoktur. İnşaat sektörü büyüdükçe Türkiye de büyümeye devam edecek, yurt dışında da üstün başarılar göstererek yeni işler almaya devam edecektir'' dedi.



İNTES Başkanı Celal Koloğlu, ''Türkiye’nin büyük hedeflere inşaat sektörü ile yürüyebileceğine şüphe yoktur. İnşaat sektörü büyüdükçe Türkiye de büyümeye devam edecek, yurt dışında da üstün başarılar göstererek yeni işler almaya devam edecektir'' dedi.


Kalkınma Bakanlığı 2015 Yılı Programı’nda belirtilen verilere göre kamu yatırımlarına 2015 yılı cari fiyatları ile 53,5 milyar TL tahsis edilmiştir. 2015 yılı için hükümetin cari açık, enflasyon, işsizlik, düşük tasarruf oranlan gibi ekonominin temel sorunları ile müdahalede yapısal reformlar üzerinde devamlılık sağlaması önemlidir. Tüketimin yerine, tasarrufu ve üretimi arttırıcı büyüme modellerinin geliştirilmesi kalıcı iyileşmeyi sağlayacak unsur olarak görülüyor.


Bu yaklaşım aynı kararlılıkla sürdürülür ve petrol fiyatlarındaki düşme devam ederse, Türkiye’nin cari açığı azalıp daha çok yatırım ve büyüme ile gündemdeki tüm olumsuzluklara rağmen inşaat sektörü 2015 yılında sınırlı da olsa büyümeyi sürdürecektir. Sektörün, bu konuda ihtiyacı bir iyimserlik içinde olduğunu söyleyebiliriz.


Ekonomideki yaşanacak olumlu gelişmelerin doğrudan sektörümüzün de alt ve üst yapı yatırımlarının artmasına olanak sağlayacağı, konut sektöründe talebe yönelik artış getireceği ve yeni yatırımların önünü açacağı açıktır.


Dünya Türkiye Ekonomisi Dergisi 



Geri Dön