19 / 04 / 2024

Koç Holding'ten dev batarya yatırımı! Temel atılıyor!

Koç Holding'ten dev batarya yatırımı! Temel atılıyor!

Ankara'da Koç Holding tarafından 32 milyar liralık yatırımla 532 bin metrekare alanda elektrikli araçlar için kurulacak olan lityum pil hücresi ve batarya fabrikasında ÇED süreci tamamlandı ve Başkent OSB’de tahsis sözleşmesine de imzalar atıldı. İşte tüm detaylar..



Koç Holding’in 32 milyar liralık batarya yatırımı için süreç hızlandı. Ankara’da 532 bin metrekare alanda elektrikli araçlar için kurulacak lityum pil hücresi ve batarya fabrikasında ÇED süreci sona erdi. ÇED sürecinin bitmesiyle birlikte Başkent OSB’de tahsis sözleşmesine de imzalar atıldı. Dünya'nın özel haberine göre; 18 ayda tamamlanması planlanan projenin inşaatında 5 bin 200 kişi istihdam edilecek. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, mart ayında yaptığı konuşmada, projenin batarya üretiminde Türkiye’ye çok önemli bir küresel rekabet avantajı sağlayacak yatırımın ilk adımı olarak tarihe geçeceğini söylenmişti.


Özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada ve Türkiye'de elektrikli otomobil kullanımı gün geçtikçe artıyor. Türkiye bu alanda rakiplerinin bir adım önüne geçebilmek için, yerli elektrikli otomobil TOGG’u üretim bandından indirmeye hazırlanıyor. Elektrikli otomobilin yaygınlaşmasıyla birlikte, elektrikli araçlara yönelik pil hücresi ve bataryasına oluşacak talebin de Türkiye’de yapılacak üretimle karşılanması için çalışmalar yapılıyor. Bu anlamda en büyük yatırım ise Türkiye’den Koç Holding’in ortakları arasında yer aldığı Battery Cell International tarafından yapılıyor.

Yatırımla ilgili ilk açıklama Ali Koç'tan geldi!

Yatırımla ilgili ilk olarak Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Ford Motor Company ve SK On Co., Ltd. ile bağlayıcı olmayan mutabakat anlaşması yapıldığını bu senenin mart ayında duyurmuştu. Koç, yatırımın Türkiye’ye önemli bir küresel rekabet avantajı sağlayacağını söylerken, “Koç Topluluğu’nun otomotiv endüstrisindeki gücü ve yurt içi pazardaki lider konumu, ortağımız Ford’un bize ve ülkemize olan güveni, SK On Co., Ltd.’nin köklü tecrübesi bu projeye olan inancımızı daha da güçlendiriyor” ifadelerini kullanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön