28 / 03 / 2024

Kuzu Holding'ten İzmir'e yatırım atağı!

Kuzu Holding'ten İzmir'e yatırım atağı!

Büyük inşaat gruplarından biri olan Kuzu Holding, rotasını İzmir'e çevirdi. Kuzu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kuzu, "İzmir'e 2 milyar TL'lik yatırım planımız var" diye açıklama yaptı.



Türkiye'nin uluslararası büyük inşaat gruplarından biri olan Kuzu Holding, 20 yıllık yurt dışı deneyiminin ardından rotasını İzmir'e çevirdi. Grup, ikisi Çeşme'de, biri de Urla'da üç projeyle İzmir'e iddialı bir giriş yaptı. Kuzu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kuzu, "Şu an Berlin'de 92 bağımsız yapının yer aldığı bir kasaba kuruyoruz. Ancak Türkiye'de önümüzdeki 5-6 yıllık stratejimizi tamamen  İzmir  üzerine kurduk. Bu süreçte İzmir'e 2 milyar TL'lik yatırım planımız var" diyor.


Gayrimenkul sektörünün son yıllardaki en gözde kenti İzmir sürekli yeni yatırımcıları kendine çekiyor. Sadece Türkiye değil dünyanın pek çok kentinde yatırımları bulunan gruplar da İzmir’in yolunu tutmaya başladı. Hatta bazıları Türkiye’deki merkezlerini bile İzmir’e taşıyor. Bunun en son örneklerinden birisi ise hem yurt dışı hem yurt içi yatırımları bulunan dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton ile franchise partnerliği bulunan Kuzu Holding. Amerika, Avrupa ve Türkiye’nin farklı kentlerinde yatırımları bulunan Kuzu Holding, yeni gelişme alanı olarak İzmir’i seçti. Grup şirketlerinden C35 Gayrimenkul Yatırım, Çeşme’de ‘Villagio’ ve ‘Estilo’ projeleriyle İzmir’de yatırıma başladı. 

 

Toplam 99 rezidanstan oluşan iki yapı için 100 milyon liralık yatırım yapmayı hedefleyen şirket, Urla’da ise 50 dönüm arazi içinde sadece 21 villalık The Village Urla projesine başladı. Grup, franchise partneri oteller zinciri Hilton’la da yatırımlarına devam ediyor. Kuzu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kuzu, “Şu an Berlin’de 92 bağımsız yapının yer aldığı bir kasaba kuruyoruz. Ancak yurt dışı projelerimizin dışında Türkiye’de önümüzdeki 5-6 yıllık stratejimizi tamamen İzmir  üzerine kurduk. Bu süreçte de 2 milyar dolarlık yatırım planımız var” diyor.

 

Kuzu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kuzu, Capital’in somlarını şöyle yanıtladı:
 

Kuzu Holding ten İzmir e yatırım atağı!


Bugüne kadar kaç konut ürettiniz?

 

2010 yılına kadar Amerikan ve Alman fon şirketi olan BAC Capital yönetim kurulu üyesi olarak 5,5 milyar Euro büyüklüğünde bir gayrimenkul portföyü geliştirdik. Bugüne kadar Amerika, Avrupa ve Türkiye’de 6 milyar Euro değerinde gayrimenkul ürettik. 2012 yılında Türkiye pazarında faaliyetlerimize başladık. İstanbul, Bodrum ve Eskişehir’deki konut projelerimizden sonra şu an Çanakkale ve Eskişehir’deki 5 yıldızlı Double Tree by Hilton otellerini ve İzmir bölgesindeki konsept projelerimizi hayata geçiriyoruz.


Yatırım rotamzı neden İzmir’e çevirdiniz?


İzmir yüzyıllardır dünyanın en önemli lokasyonlarından biri. Dünyanın en eski ve en büyük limanlarına sahip şehirleri arasında yer alıyor. Tarihte olduğu gibi gelecekteki gelişmeler de yine bu bölgede olacak. İzmir, Türkiye’de büyükşehirler arasında hem insan kalitesi hem gayrimenkul hem de diğer tüm sektörler açısından potansiyeli yüksek bir şehir. Bu nedenlerle İzmir bölgesini stratejik bölge olarak nitelendiriyoruz.


İzmir hangi yöne doğru büyüyor? Siz yatırımlarınızı hangi kriterlere göre belirliyorsunuz?


İzmir, son yıllarda aldığı göçlerle gündemde. Son bir yılda İstanbul başta olmak üzere  Ankara  ve Bursa’dan 20 binden fazla göç aldı. Biz bu göçü kaliteli bir göç olarak değerlendiriyoruz. İzmir’e gelen insanlar da İzmir için bir şeyler yapıyor ve kente daha da değer katıyorlar. Tüm projelerimizdeki çıkış noktamız insanların alışkanlıkları, beklentileri ve hedefleri. Bunun için gayrimenkul sektörünün lokasyon seçimini şehir merkezinde yaşamak isteyenler, şehir merkezine yakın yaşamak isteyenler ve sahil kasabasında yaşamak isteyenler olarak üçe ayırdık. İzmir bu 3 kriteri de yaşamak için doğru adres. Bizim projelerimiz ise genellikle şehir dışına yakın yaşamak isteyenlere ve sahil kasabasında yaşamak isteyenlere hitap ediyor.


Şu anda İzmir’de devam eden ve yapmayı planladığınız projeleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?


İzmir’deki projelerimizden ikisi Çeşme’de biri ise Urla’da. Estilo Çeşme projemiz Sakız Adası’nın tam karşısında, Çeşme’nin yeni gözdesi Ayasaranda Koyu’nda. 1+1,2+1 ve 3+1 olarak çalıştığımız 31 ünitemiz var. Oldukça müstakil bir proje. Öyle ki bazı ünitelerimizde 1+1’lerimizin dahi kendilerine ait özel havuzları var. Villagio Çeşme, konsept olarak çok daha farklı. Yine Ayasaranda Koyu’nda panoramik deniz manzaralı olarak yapılan Villagio Çeşme’de 66 ünite ve bin 200 metrekarelik sağlık kulübümüz var. Türkiye’de ilk kez yapılacak Hücre yenileme-Anti Aging ve Detoks, kriyoterapi, ozonterapi, ayurveda ve daha fazlası olacak. Gerçek lüks sağlığı yaşamak isteyenler Villagio Çeşme’de isterlerse otel hizmeti de alabilecekler. Urla’da başladığımız projemizse The Village Urla. 50 bin metrekarede sadece 21 villa konumlandırdık. Kekliktepe’de doğanın içinde hem deniz manzaralı hem yeşile doyabileceğimiz bir konumda.

 

“2017 YATIRIM YILIYDI”

 

Çeşme ve Urla’daki projelerimizin inşaatlarına 2017’de başladık. Çeşme’deki iki projemizin kaba inşaatlarını yine 2017’de bitirdik. Urla’daki projemizin inşaatlarına başladık ve yeni arsalar aldık.
Kuzu Holding için 2017 yatırım yılıydı.

 


NİTELİKLİ PROJELER ÖNE ÇIKACAK 

 

Türkiye genelindeki konut satışlarının ciddi oranda durakladığını söyleyebiliriz. Sadece konsept projelerde yani nitelik olarak öne çıkan projelerde bir satış duraksaması olmadı. 2018 yılında da önümüzdeki yıllarda da belli bir hedef kitlenin beklentilerine yönelik ürün geliştiren, konseptleriyle öne çıkan projeler sektörde boy gösterecek. URLA 2019’DA TAMAM Urla Kekliktepe’deki deniz ve orman konseptiyle tasarladığımız Villalar Eylül 2019’da tamamlanacak. Bu projede yeşilin huzurunu ve dinamizmini hayata geçirdik. The Village Urla’da modern yaşam, doğayla buluşacak. Kuzu Holding olarak insanların ruhuna hitap edecek projeler inşa ediyoruz.

 


KRİTERLERİMİZ

 

İnsandan yola çıkarak doğanın kendi peyzajı içinde insanların özlem duyduğu mekanlar tasarlıyoruz. Lokasyon seçimini de bu kriterlere göre gerçekleştiriyoruz, işte The Village Urla’da 2,5 dönüm arazi içinde bir villa yapmamızın nedeni de bu. 


Geri Dön