26 / 04 / 2024

Peker Holding'ten Gravesend'e yatırım!

Peker Holding'ten Gravesend'e yatırım!

Peker Holding, son yatırımını ünlü İngiliz edebiyatçı "Charles Dickens’ın şehri" olarak bilinen Gravesend’e yaptı. 



Peker Holding rotasını Avrupa’ya çevirdi. Şirket son yatırımını ünlü İngiliz edebiyatçı "Charles Dickens’ın şehri" olarak bilinen Gravesend’e yaptı. Bugüne kadar İngiltere ve Almanya’da toplam 14 proje hayata geçirdiklerini ifade eden Peker Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, özellikle Londra ve Düsseldorf’a odaklandıklarını söyledi.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hasan Peker, arazi geliştirmenin Türkiye’de aslında çok üzerinde durulmayan bir kavram olduğunu belirtti. 

Neden Gravesend?

Peker Holding, İstanbul’da çok sayıda arazi geliştirdi. Şirket, son yatırımını İngiltere’nin yükselen yıldızları arasında gösterilen, Londra’ya ve mega projelere olan yakınlığıyla öne çıkan Gravesend bölgesine yaptı. Peker, "Biz ‘akıncı’ olarak geldik, ‘mevzileri kazdık’. Her şeyi hazırladık. Türk gayrimenkul şirketlerine desteğe hazırız. Çünkü bunlar döviz getirici; ihracat gibi görünen, dış ticaret açığına fayda edecek işler" dedi.

Gravesend’in Londra’ya

Peker “Buranın bir cazibe merkezi olarak öne çıkacağını öngördük. 14.8 milyar poundluk hızlı tren yatırımı ile buradan Londra’ya ulaşım 16 dakikaya iniyordu. Paramount’un 3.2 milyar poundluk tema park projesi de cazibeyi artırdı. Burada satın aldığımız gayrimenkul eski bir doğum evi. Nasıl değerlendireceğimizi planlıyoruz" dedi. 

Peker, Düsseldorf şehrine yoğunlaştıklarını söyledi. Düsseldorf’ın tam girişinde 12 bin metrekarelik bir arsaları olduğunu ve en büyük projesi olduğunu belirten Peker, "En büyük projemiz bu. 28 bin metrekareye yakın satılabilir alandan bahsediyoruz. Burada karma bir proje geliştiriyoruz. Bu proje, Almanya’nın en iyi mimarlık ofislerinden birinden ödül de aldı. Pazarlama olarak Novotel Grubu’nu seçtik. 25+5 sene kira sözleşmesi yaptık. Şimdi de fonlar talip oldu, çok büyük bir ihtimalle projeyi satacağız. Almanya’da gelir getiren bir şey yarattığınızda fonlar adeta ‘üstüne atlıyor’. Bugünden fonlardan 70-75 milyon euro arasında talep geldi. Ayrıca yıllık 3 milyon 600 bin euroluk kira kontratı var" şeklinde konuştu.

Yatırımları GYO olarak yapıyoruz

Hasan Peker, yurt dışındaki tüm projelerini halka arz edilen GYO’nun içine koymak istediklerini , SPK’nın bu konudaki tebliğine takıldıklarını belirtti. Peker sözlerine şu şekilde devam etti; "Dedik ki; uluslararası bir firma olarak içinde euro, pound ve TL ile geliri olan geliştirmeyi GYO olarak koyalım. SPK dedi ki; ‘GYO’lar ancak yüzde 100’ü gayrimenkulle iştigal eden firmalara iştirak edebilir’. Başkan ile ‘Bunu düzeltmemiz lazım’ diye konuştuk. ‘Düzelteceğiz’ dediler. Fakat başkan değişti. Dedik ki; ‘Biz bundan sonra gireceğimiz işleri direk GYO adına alırız ve yaparız’. İlk önce 1 milyon 100 bin euroya satın aldığımız Düsseldorf’taki binayı GYO adına satın aldık. Sonra İngiltere’de Gravesend bölgesindeki projeyi GYO’nun içine koyduk."

Maslak’taki arazimiz için hastane grubuyla anlaştık

Maslak'raki arazi ile ilgilendiklerini belirten Peker, "Maslakta bir arazimiz var. 3 bin metrekarelik, ana caddede. Vakıflar’ın yeriymiş daha önce. Vakıflar ihale etmiş, biz de o ihale edilen kişilerden devraldık o şirketi. Ardından da projesini geliştirdik, ruhsatını aldık. Burada da ‘Biriyle anlaşalım, ihtiyaç neyse ona göre yapalım’ dedik. Şimdi bir hastane grubuyla şu anda ön anlaşmayı yaptık." şeklinde konuştu. 


Geri Dön