25 / 04 / 2024

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi 50 milyon TL'ye mal olacak!

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi 50 milyon TL'ye mal olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Kocaali ilçesine hizmet sunacak olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinde önemli bir aşamaya geçtiklerini açıkladı.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Kocaali ilçesine hizmet sunacak olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisinde önemli bir aşamaya geçtiklerini açıkladı. Rüstem Keleş, “Sakarya’nın birçok noktasında inşa ettiğimiz atıksu arıtma tesisleri ile şehrimizin atıksularını yüksek teknoloji ile arıtıyoruz. Bildiğiniz üzere güneyde Pamukova-Geyve Atıksu Arıtma Tesisimiz devreye girdi. Kuzey bölgemizde de Karasu Atıksu Arıtma Tesisimizi ilçemizin atıksularını arıtıyor. Kuzey bölgemize hizmet sunacak olan bir diğer tesisimiz olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi’nin ise gövdesi hızla yükseliyor” şeklinde konuştu.


Denizimiz korunacak

Kocaali’ye 50 milyon liralık yatırım yaparak bölgedeki atıksu sorununu ortadan kaldıracaklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Hayata geçirdiğimiz altyapı, içmesuyu ve atıksu projeleri ile Sakarya’yı daha yaşanılabilir bir şehir haline getirebilmek için çalışıyoruz. 50 milyonluk proje ile Kocaali ilçemizin tüm atıksularını yüksek teknoloji ile arıtacak bir tesis inşa ediyoruz. Arıtma tesisimizin gövdesi hızla yükseliyor. İnşallah kısa süre içerisinde Kocaali Atıksu Arıtma Tesisimizi tamamlayarak ilçemizin atıksu sorununu ortadan kaldıracağız. Şehrimizin ve Karadeniz’in doğal güzellikleri korumuş olacağız” ifadelerini kullandı.


Entegre bir atıksu projesi

Rüstem Keleş, “Bölge için entegre bir atıksu altyapısı inşa ediyoruz. Proje kapsamında Kocaali’ye 121 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa ettik. Hatta çalışmalarımız tamamlandı. 6 adet terfi merkezinde ise mekanik aksamın montajları devam ediyor. Hem Kocaali Atıksu Arıtma Tesisimiz hem de 121 kilometrelik kanalizasyon hattımız tamamlandığında birbiri ile entegre olacak. İlçemizin atıksuları toplanarak inşa ettiğimiz modern tesiste yüksek teknoloji ile arıtılacak. Projemizin tamamlanmasıyla bir ilçemizin daha atıksu sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Kocaali ilçemizin altyapısını güvence altına almış olacağız” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön