27 / 04 / 2024

Kocaeli Akçaray Tramvay Hattı uzatıldı!

Kocaeli Akçaray Tramvay Hattı uzatıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılının Ağustos ayında hizmete açılan Akçaray Tramvay Hattı'nın 2,2 kilometrelik kısmı tamamlandı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılının Ağustos ayında hizmete açılan Akçaray tramvay hattının 2,2 kilometrelik kısmının tamamlanmasıyla yolcular yeni duraklara kavuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tramvayın Sekapark durağında düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulunan  Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Seka'nın dönüşüm süreci ile ilgili konuştu.

Tramvay hattı yapmanın zor iş olduğunun altını çizen Işık, İzmit gibi denizle dağ arasına sıkışmış, yoğun nüfusun olduğu bölgede tramvay hattı yapmanın meşakkatli olduğunu dile getirdi. Işık, "İlk başlangıçta 'yapamazlar' diyorlardı. Ama tramvay hayata geçti ve İzmit halkı tramvayı sevdi. Şimdi günlük ortalama yolcu sayımız 30 bini geçti. O süreçte hangi zorlukların çekildiğini de iyi biliyorum. Şehrin merkezinde istimlak yapacaksınız, kolay mı?" açıklamasında bulundu.

Tramvay hattının şehir hastanesi ve Kocaeli Stadyumu'na kadar uzatılacağını kaydeden Işık, hafif raylı sistemle ulaşımın daha konforlu olacağını belirtti. 

Kocaeli halkının bu belediyecilik anlayışını devam ettireceğini söyleyen Işık,  "Hizmet belediyeciliği anlayışının İzmit'te de Kocaeli'de de devam edeceğine inanıyorum. Biz festival belediyeciliği değil, İzmit'te hizmet belediyeciliğini önemsiyoruz. Elbette gerektiği kadar sosyal faaliyetler de mutlaka yapılacak ama İzmit'in önceliği hizmettir." dedi.

Tramvayın vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Karaosmanoğlu, "Gebze'de metro çalışmamız başladı. İhalemizi yaptık. Hedefimiz 2023 yani Cumhuriyetimizin 100. yılının öncesinde orayı hizmete almak. Türkiye'nin en büyük yatırımlarından birisi, 5 milyar tahmini maliyeti var. Aynı metro çalışmasına Körfez ilçesinden başlayacağız. Projeleri yapılıyor Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe istikametinde gelecek yıllarda Allah zeval vermezse hükümetimizle o hizmete başlanacak" ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön