25 / 04 / 2024

Kocaeli Akçaray tramvay hattının 2. etabı tamamlanıyor!

Kocaeli Akçaray tramvay hattının 2. etabı tamamlanıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray tramvay hattının 2. etabını tamamlıyor.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene Ağustos ayında hizmete açılan Akçaray tramvay hattının 2.2 kilometrelik 2. etabında çalışmalar sürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Seka Devlet Hastanesi’nden başlayıp Plajyoluna kadar uzanacak olan Akçaray Tramvay hattının 2. etabında incelemeler yaptı.

YAKIN ZAMANDA BİTECEK

2.2 kilometrelik Sekapark-Plajyolu arasındaki proje kapsamında 1.600 metre Seka Devlet Hastanesi – Okullar bölgesinden oluşan birinci kısımda çalışmalar tamamlanıyor. Çalışmaları yerinde denetleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, projenin son durumu hakkında yetkililerden de bazı bilgiler aldı.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ GÜZERGÂH

Çalışmalarını denetleyen Genel Sekreter Bayram, projenin zamanında yürüdüğünü ve hedeflendiği gibi tamamlanacağını dil getirdi. Bayram, “Sekapark – Plajyolu hattı projesinde 4 istasyon bulunuyor. Seka Devlet Hastanesi – Okullar bölgesinden oluşan birinci kısım yakın zamanda tamamlanacak. Bu hat bizim için çok önemli. Özellikle öğrenim gören öğrencilerin hizmetine sunulacak. Projenin devamındaki 600 metrelik ikinci kısım bu proje tamamlandıktan sonra başlayacak” şeklinde konuştu.

4 YENİ İSTASYON

Günlük kullanımda vatandaşların sıkça tercih ettikleri Akçaray Tramvay hattına 4 yeni istasyon daha yapılacak. 2.2 kilometre uzunluğundaki hatta istasyonlar Seka Devlet Hastanesi, Kocaeli Kongre Merkezi, Okullar Bölgesi ve Plajyolu mevkilerinde yer alacak. Gidiş-dönüş 15 kilometrelik mevcut tramvay hattına 5 kilometrelik tramvay hattının eklenmesiyle Kocaeli’ndeki tramvay hattı uzunluğu 20 kilometreye çıkartılacak.


Geri Dön