20 / 04 / 2024

Kocaeli Başiskele Kaymakamlığı yıkılıyor!

Kocaeli Başiskele Kaymakamlığı yıkılıyor!

Kocaeli Karşıyaka Belediyesi tarafından kullanıldıktan sonra mülkiyeti Başiskele Belediyesine miras geçen bina Başiskele Kaymakamlığı olarak kullanılmıştı. Başiskele Kaymakamlığının taşınmasının ardından yıkım kararı alındı.



Uzun süre Başiskele Kaymakamlık binası olarak hizmet veren bina için yıkım karar alındı. Yıkım çalışmaları başlatılması için ihale düzenlenecek.

En Kocaeli'nde yer alan habere göre; Kapatılan Karşıyaka Belediyesi tarafından kullanıldıktan sonra mülkiyeti Başiskele Belediyesine miras geçen bina daha sonra Başiskele Kaymakamlığı için kullanılmıştı. Başiskele Kaymakamlığının taşınması sonrası bina ile ilgili yapılan incelemede, binanın yapısal sorunları olduğu ve yıkılması yönünde rapor hazırlanmıştı. Başiskele Belediyesi eski kaymakamlık binasının yıkım çalışmalarının başlaması için ihale düzenleyecek. 27 Ocak günü Başiskele Belediyesi’nde düzenlenecek olan yıkım çalışmaları için 12 bin 500 lira muhammen bedel belirlendi. Yıkımın ardından bölgede meydana olarak düzenlenecek.


Geri Dön