18 / 04 / 2024

Bağcılar’daki riskli binalar yıkılıyor!

Bağcılar’daki riskli binalar yıkılıyor!

Bağcılar’da depremde hasar gören binalar kontrollü olarak yıkılıyor. 5.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan 5 katlı bir binanın yıkımı tamamlanırken, 270 daire ve 40 dükkanın bulunduğu sitede çalışmalar devam ediyor...



Bağcılar’da riskli olduğu tespit edilen binalarda Bağcılar Belediyesi’nin öncülüğünde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda 5.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan 5 katlı bir bina yıkıldı. 270 daire ve 40 dükkanın bulunduğu sitede ise yıkım çalışmalarına devam ediliyor. Boşalan alanlara asansörlü, otoparklı, modern ve depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek.

CNN Türk'te yer alan habere göre, 5 Ekim 2012'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde yurt genelinde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi, Bağcılar’da ara vermeden devam ediyor. Bugüne kadar Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle kamu kurumlarından, eğitim yuvalarına, konut ve camilere kadar tehlikeli olan binalardan bazılarında güçlendirmeler yapıldı bazıları ise yenilendi. Son olarak ise iki noktada kentsel dönüşüm çalışmaları tekrar hızlandı.

Bunlardan biri Güneşli Mahallesi 1309. Sokak’ta yer alan 5 katlı 44 yıllık bina. 26 Eylül'de Silivri açıklarında yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremde hasar gören binanın yıkılması yönünde karar alınmıştı. Zabıta ekipleri eşliğinde tahliye edilen binaya dün Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle ilk kepçe vuruldu. İçinde iki işyeri ve 10 daire bulunan binanın yıkımı; Fen İşleri Müdürlüğü, Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ortak program çerçevesinde kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.

“YAŞANABİLİR BİR BAĞCILAR İNŞA EDİYORUZ”

Kolon ve kirişlerinde hasar bulunduğu için mühürlenen Demircan Sitesi'nde de yıkım planlı olarak yapılıyor. Sitede bulunan 6 katlı bitişik iki bina 2019'un Ağustos ayında tahliye edilip mühürlenmişti. Bağcılar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nce hazırlanan raporda, binadan alınan beton örneklerinin ‘Mukavemet değerlerinin olması gerekenin altında’ olduğu ve risk taşıdığı belirtilmişti. Aynı sokakta bulunan diğer binaların da hasarlı olduğu tespit edilince Demircan Sitesi’ndeki 270 daire ve 40 dükkanın tahliye işlemleri gerçekleştikten sonra yıkım işlemleri başlamıştı.

Çalışmaların ilçe sakinleriyle birlikte yürütüldüğünü belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İyi bir analiz sürecinin ardından yerinde dönüşüm yaparak binalarımızı yeniliyoruz. Bir yerde yeni yaşam alanlarının açılışını yaparken başka bir mahallede de yıkımlarımızı planlı şekilde yapıyoruz. Güvenli ve yaşanılabilir bir Bağcılar inşa etmenin gayretindeyiz” diye konuştu.

Bahçelievler'deki 24 riskli bina yıkılıyor!

Elazığ'da ağır hasar gören bin 159 bina yıkıldı!


Geri Dön