16 / 04 / 2024

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde yaşanan selden en fazla etkilenen ilçelerden Doğankent'te, riskli binalar yıkılarak TOKİ tarafından modern bina ve iş yerleri yapılacak.



Giresun'daki sel felaketinden en fazla etkilenen yerler arasında yer alan Doğankent ilçesinde riskli binalar yıkılıyor. Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, Anadolu Ajansı muhabirine, 22 Ağustos tarihinde etkili olan sağanağın ilçede afete yol açtığını hatırlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaşanan afetin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla devletin tüm imkanlarının Doğankent'e aktarıldığını dile getiren Özden, ilçede yapılan çalışmalarla hayatın kısa zamanda normale döndüğünü belirtti.

Özden, 23 Ağustos sabahı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ilçeye gelip buradaki hasarı yerinde gördüğünü dile getirerek, "Devletin tüm imkanları hemen ilçemize aktarıldı. Kısa zamanda da kent merkezindeki temizlik çalışmalarını tamamladık. Mahalle yollarımızı açtık." diye konuştu.

Altyapıda meydana gelen hasarların bir kısmının giderildiğini bildiren Özden, bu yöndeki çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Özden, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm ilgili bakanlar ile emeği geçenlere, sağlanan desteklerden dolayı Doğankent halkı adına teşekkürlerini sundu.

Sel felaketi sebebiyle risk oluşturan binaların yıkımına başlandığını anlatan Özden, "88 konut ve 43 dükkanın yıkılmasına karar verildi. Akabinde de hemen bir rezerv alan oluşturuldu. Toplam 30 dönüm olan buralarda 156 konut ve 70 iş yeri yapılacak." dedi.

Özden,  TOKİ  tarafından gerçekleştirilecek projenin Haziran 2021 tarihinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Doğankent'i ziyareti sırasında kendilerine birçok müjde verdiğine değinen Özden, şöyle konuştu:

"Bizim için gurur vesilesi olan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Programında olmamasına rağmen ilçemize geldiler. İlçemizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Doğankent'e doğal gaz gelecek. Kaymakamlık, hastane ve iki okul binası yapılacak. Allah'ın izniyle devlet eliyle yapılması gereken her şey ilçemizde gerçekleştirilecek."

 

Giresun’un yeni konutları haziranda teslim edilecek!


Geri Dön