19 / 03 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına afet eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına afet eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına birey ve aileler için afet bilinci eğitimi verildi.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına birey ve aileler için afet bilinci eğitimi verildi. Sivil Savunma Uzmanı Mevlüt Şen tarafından verilen eğitimde afet durumunda yapılması gerekenler, afete hazırlık çalışmaları gibi konularda sunum yapıldı. Kocaeli’nde deprem, yangın ve meteorolojik risk faktörlerinin olduğunu belirten Şen,”İlimizde 2.000 fabrika var, bunlardan 200’ü yangın açısından çok riskli” dedi.



DEPREM ÇANTASI HAZIR OLSUN


Afetlerde ilk 72 saatin önemine vurgu yapan Şen, ilk 72 saatin hayatta kalmak için altın saatler olduğunu söyledi. Deprem esnasında ‘çök, kapan, tutun’ yöntemini katılımcılara uygulamalı bir şekilde gösteren Şen, deprem çantasının evlerde mutlaka hazır olması gerektiğini belirtti.





AMAÇ AFET BİLİNCİ OLUŞTURMAK


Eğitimlerle afet bilincinin oluşturulmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Şen, afet acil durum merkezi oluşturulması, bilgi ve planlama, afet sırasında müdahale, afet sonrası lojistik sağlanması, afet sonrasında güvenliğin sağlanması ve finansman sağlanması konularının öncelikli konular olduğunu belirtti.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön