25 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Başiskele'ye sağlık tesisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Başiskele'ye sağlık tesisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Yeniköy’de termal suyun bulunduğu bölgeye sağlık turizmi için tesis inşa edecek. 



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele Yeniköy’de termal su bulunan bölgeye Yeniköy Termal Turizm Vadisi inşa etmek için kolları sıvadı.

Kocaelibarışgazetesi'nde yer alan habere göre; konaklama tesis alanı: 94 bin 261 metrekare, günübirlik tesis alanı: 15 bin942 metrekare, ticaret/konut alanı: 103 bin 603 metrekare, rekreasyon alanı: 65340 m², dini tesis alanı: 2046 metrekare, park alanı: 7884 metrekare, otopark alanı: 1244 metrekare olarak planlandı.

Konuyla ilgili olarak Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü Kocaeli Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda söz aldı ve planlama için Başkan Büyükakın ve ekibine teşekkür etti. Özlü, “Yaklaşık 2 yıldır çalıştığımız bir konuydu. Başiskele’de termal suyun çıkardığı bölgenin vadinin turizm planlaması yapılmasıydı. Ben öncelikle size ve arkadaşlarınıza çok teşekkür ediyorum. Artık orası turizm alanı olarak planlandı. Yeniköy’deki alan planlı bir hale geldi. Açıkçası bu planlama çıkan su kadar önemi bir olay. Biz bu planı tamamen bitirmeden açmak istemiyorduk.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nden Başiskele ye sağlık tesisi!

Sizlerin öncülüğünde bir planlama çalışmasıyla olayı tamamladık. İmar komisyonumuza da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Başiskele için çok önemli bir düzenlemeydi. Alt taraftaki tarım arazilerini de koruduk. Bunun için teşekkür ediyoruz. Orada günübirlik tesis alanımızı da plana yerleştirdik” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nden Başiskele ye sağlık tesisi!

KIŞ TURİZMİNİN GÖZDESİ 

Özlü’den sonra sözü alan Başkan Büyükakın, bölgeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 Milyon TL değerinde bir termal tesis inşa edileceğini açıkladı. Meclis toplantısının ardından da Başkan Büyükakın bu dev projeyle ilgili bilgilendirmeleri sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Büyükakın yaptığı paylaşımda, “Başiskele Termal Sağlık Turizm Tesisi için ilk adımı attık. Yatırım bedeli 25 Milyon TL. Hayırlı olsun. Başiskele kış turizminin gözde merkezlerinden biri olacak” ifadelerine yer verdi.

Gebze'de 71.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!


Geri Dön