24 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir'den imar barışı toplantısı!

Kocaeli Büyükşehir'den imar barışı toplantısı!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “İmar Barışı” ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.



Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde yapılan toplantıya Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, yöneticiler ve vatandaşlar katıldım gösterdi. Yapılan toplantıda, “İmar Barışı nedir?” “Kimlerin imar barışına ihtiyacı var?” “İmar barışına nasıl başvurulur?” konularında bilgilendirme yapıldı.

SORULAR CEVAPLANDIRILDI


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Dilovası ilçesinde İmar Barışı ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında vatandaşın konuyla alakalı soruları yanıtlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapılması ifade edilerek başvuru süreci ile ilgili detaylı açıklamalar yapıldı.

İMAR BARIŞI


İmar Barışı, imara aykırı veya mülkiyet sorunu çözülememiş olan, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olarak yapılmış binaların kayıt altına alınması için getirilen bir yasal düzenlemedir.


Geri Dön