28 / 03 / 2024

Kocaeli, Çayırova'da 5 milyon TL'ye satılık arsa!

Kocaeli, Çayırova'da 5 milyon TL'ye satılık arsa!

Gebze Sulh Hukuk Mahkemesi, Kocaeli İli Çayırova İlçesi'nde bulunan arsayı satışa çıkardı. Açık artırma usulüyle satışa çıkan gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 756 bin 800 TL olarak belirlendi.



T.C. GEBZE 1. (SULH HUKUK MAH.)SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Taşınmazın tapu kaydı: Kocaeli, Çayırova, Akse mah. 2052 ada, 2 parsel sayılı arsa vasıflı


Özellikleri: 2 kadastral yola cephesi bulunan köşe parselin üzerinde yapı yoktur. Etrafında fabrika ve konut türü yapılaşmalar vardır. İlçe merkezine yakın ve ulaşım kolaylığı vardır. Belediyenin tüm hizmetlerinden yararlanır. 

Yüzölçümü : 4.112 metrekare


İmar Durumu : Çayırova Revizyon Uygulama İmar Planında 5/A-5/3(ayrık nizam, beş kat, ön bahçe çekme mesafesi:5,00 metre ve yan bahçe çekme mesafesi:3,00 metre) ve taks:0,30, kaks:1,50 yapılaşma koşullarında konut alanı lejantında kalmaktadır. Planda açıklanmayan hususlarda, 14/07/2015 tarih ve 380 sayılı Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Çayırova ilçesi uygulama imar planı plan hükümleri ve planlı alanlar tip imar yönetmeliği hükümleri geçerlidir.


Kıymeti: 5.756.800,00.-TL 

Satışa başlama: 3.000.000,00.-TL 

Teminat: 1.151.360,00.-TL

Elektronik hesap no : Gebze Vakıflar bankası Şubesi TR**********************93

KDV Oranı : Yüzde 18             ,

Kaydındaki Şerhler: Yoktur


1. Satış Günü : 17/06/2016 günü 14:15-14:30 arası

2. Satış Günü : 13/07/2016 günü 14:15-14:30 arası

Satış Yeri: Gebze 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Duruşma Salonu 


Satış şartları:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov. tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50'sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-  Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133'üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale badelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/2 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 11/05/2016 (İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.



Geri Dön