26 / 04 / 2024

Kocaeli Cedit'te yıkımlar başladı!

Kocaeli Cedit'te yıkımlar başladı!

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar başladı. 



Kocaeli’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde binaların yıkılması için önceki günlerde ihale yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; ihaleyi kazanan Karadoğan Yıkım firması Cedit’e ilk kepçeyi kurban keserek vurdu.

Kocaeli Cedit te yıkımlar başladı!

İlk bina yıkıldı

Şehrin en önemli kentsel dönüşüm projesi olan Cedit için geçtiğimiz hafta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yıkım ihalesi yapılmıştı. İhalede en yüksek teklifi veren Karadoğan firması, ihale bedelini ödeyerek Cedit Mahallesinde yıkım için çalışmalarına başladı.

KURBAN KESİLDİ

Firma yetkilileri öğlen saatlerinde yıkım için makinelerini çalıştırdı. Çalışma öncesi kurban kesildi. Sonrasında iş makineleri belirlenen evleri yıkmak için çalışmalara başladı. Daha önce tahliye edilen evlerde son kez arama yapıldı. Boş olan binalar iş makineleriyle yıkılıyor. Firma mahalledeki binaları yıkacak ve molozları da taşıyacak.

Kocaeli Cedit te yıkımlar başladı!

1105 DAİRE YAPILACAK

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde  TOKİ  tarafından 1105 daire ve ticari alan inşa edilecek. Daireler 2+1 ve 3+1 olarak yapılacak ve yatay mimariye ön plana çıkacak. Konutlar arazinin ve kentin siluetini bozmayacak şekilde inşa edilecek.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm projesi için 21 firma yarıştı!


Geri Dön