18 / 04 / 2024

Kocaeli Derince ve Körfez'deki sanayi siteleri birleşiyor!

Kocaeli Derince ve Körfez'deki sanayi siteleri birleşiyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında projelendirme işlemi tamamlanan yeni sanayi sitesi ile Derince ve Körfez esnafı tek çatı altında toplanacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında projelendirme işlemi tamamlanan yeni sanayi sitesi ile Derince ve Körfez esnafı tek çatı altında toplanacak


Derince ve Körfez ilçelerinde faaliyet gösteren küçük çaplı sanayi dükkanlarının bir araya getirilmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılacak olan Sanayi Sitesi projesinin hizmete sunulması için hazırlıklar devam ediyor. Yenikent Mahallesi ile Körfez’e bağlı Yavuz Sultan Mahallesi arasında bulunan noktada inşa edilmesi planlanan çalışmanın projelendirme işleminde sona gelindi. Kentsel dönüşümün de en önemli adımı olacak sanayi sitesi, her iki ilçe için de büyük önem teşkil ediyor. Dağınık sanayi dükkanları, bu proje ile birlikte hem tek çatı altında toplanacak hem de modern bir yapıyla vatandaşların hizmetine sunulacak. Bu sayede şehir içerisindeki hoş olmayan görüntü ve sağlıksız koşullar da ortadan kaldırılacak.



MODERN BİR YAPI İNŞA EDİLECEK


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Derince ve Körfez belediyelerinin de katkı sunduğu proje, 24 bin m2’lik alana inşa edilecek. Modern yapısı ve tüm ihtiyaçlara cevap verecek sosyal alanlarıyla fark yaratacak proje içerisinde cami, esnaflara ve vatandaşlara hizmet verecek olan tesisler de yer alacak. 2018 yılında projenin uygulamaya hazır hale geleceğini belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde yapılan sanayi sitesi projemiz ile Derince ve Körfez ilçelerimizdeki dağınık haldeki sanayi esnaflarımızı tek çatı altında toplayacak modern bir yapı inşa edeceğiz. Teknik çalışmanın tamamlandığı projemiz için şu an maliyet çalışması yapılıyor. 2018 yılında projenin uygulanmaya hazır hale getirileceği kanaatindeyim” dedi.


Derince Ekspres


Geri Dön