19 / 04 / 2024

Kocaeli Eynerce Kavşağı açıldı!

Kocaeli Eynerce Kavşağı açıldı!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kamulaştırması ve yeşil alanları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Dilovası Eynerce kavşağının açılış törenine katıldı.




Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kamulaştırması ve yeşil alanları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Dilovası Eynerce kavşağının açılış törenine katıldı. Törende Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri R. Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Cemil Yaman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar da hazır bulundu.


ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ


Yapım maliyeti 17 milyon, kamulaştırmaları 23 Milyon TL’yi bulan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan toplam 40 Milyon TL’lik yatırım bedelli Dilovası Eynerce kavşağının açılışında bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Eynerce kavşağımız ilçemize, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu eserleri yaparken bazen engellerle karşılaşabiliyoruz. Ancak Kocaeli̇ olarak Bakanlarımız, Valiliğimiz, milletvekillerimizle ve herkesle ortak çalışıyoruz. Hangi problemimiz varsa, çözüm odaklı çalışıyoruz” dedi.





BU KAVŞAĞIN EN BÜYÜK PROBLEMİ KAMULAŞTIRMAYDI


“Bu kavşak 20 yıldır yapılamıyordu” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gebze tarafındaki kavşağımız ve Dilovası’nın doğusundaki Eynerce Kavşağımızın en büyük problemi kamulaştırmaydı. Çözüm zordu ancak sanayicimizle, milletvekillerimizle, bakanlarımızla ve kentimizin bürokratlarıyla bir araya gelerek sonuca ulaştık, bundan sonra her projede ulaşmaya devam edeceğiz. Kocaeli’de sanayicilerimizle de ortak çok güzel işler yaptık. Birlikten güç kuvvet doğuyor. Bu sinerjiyi Kocaeli̇’de yakaladık. İşte Dilovası Eynerce projemiz çözüm geliştirdiğimiz kavşaklardan biridir. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu projeleri bize bir bir sorduğunu da ifade etmek isterim. Eynerce kavşağımız hayırlı uğurlu olsun” dedi.



FİKRİ IŞIK, KARAOSMANOĞLU DİLOVASINA AYRI BİR ÖNEM GÖSTERDİ


Eynerce Kavşağının açılışında, Dilovası ilçesinde üst yapı ve altyapıda çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Dilovası ilçemizde eğitim hamlesini de gerçekleştirdik. Öğretmen ve okul açığı kalmayan Dilovası’nda, eğitimdeki başarı çıtası da her geçen gün yükselmeye başladı. Bütün hizmetlerin yapılmasında Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bakanlığında ve Başbakanlık görevinde bugünkü hizmetlerin talimatını veren Başbakanımız Binali Yıldırm’a çok teşekkür ediyorum. Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan’a da Kocaeli̇ ile yakından ilgilendiği için de ayrıca teşekkür ediyorum. Dilovası hizmetlerin en güzeline layıktır. Bizim başarımızın sırrı birlik ve beraberliğimizdir” diye konuştu.






“KOCAELİ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”


Kocaeli’miz bizim göz bebeğimizdir diyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, “Bu anlayışın hakkını verirseniz ülkemizin kalkınmasına da destek vermiş olursunuz. Biz Kocaeli’nin Doğu-Batı yakasını bağladık. Bunla yetinmiyoruz, Kuzey Marmara otoyolunu da Dilovası’na bağlayacağız. Kocaeli de bugüne kadar 260 kilometre bölünmüş yol yaptık. AK Parti döneminde 6.5 milyar TL Bakanlığımız döneminde Kocaeli’ye yatırım yapıldı. Kocaeli için bu rakamı yukarıları çekeceğiz ve yatırımları artıracağız. Sanayi ve ticaret kenti Kocaeli̇, Osmangazi köprüsü ile diğer yakaya ve komşu illere önemli bir hizmet gerçekleştirdik. İnşallah devamındaki otoyolları bitirerek Kocaeli’nin Ege'ye kesintisiz bağlanmasını da sağlayacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ile beraber güzel işler ortaya koyuyoruz. Dilovası’nın ve bu kavşağın eski halini bilenler bu hizmetin farkını da rahatlıkla anlarlar” diyerek konuşmasını tamamladı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön