20 / 04 / 2024

Kocaeli Galvaniz fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı!

Kocaeli Galvaniz fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı!

Galvaniz fabrikası yandı yılan alevler fabrikayı kapladı. Alevler daha sonra bitişik olan Elvanlar Kalıp Plastik Enjeksiyon Fabrikası'na da sıçradı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar hemen itfaiye haber verdi.




Kocaeli'de Galvaniz fabrikası yandı yılan alevler fabrikayı kapladı. Alevler daha sonra bitişik olan Elvanlar Kalıp Plastik Enjeksiyon Fabrikası'na da sıçradı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar hemen itfaiye haber verdi. Yangına ilk olarak olay yerine ulaşan Gebze ve Dilovası belediyesi itfaiyelerin müdahele etti. Yangın daha da büyümesi üzerine olay yerine Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi takviyeye olarak geldi. 


UZUN UĞRAŞLAR SONUCU KONTROL ALTINA ALINDI 

Yangının D-100 karayoluna yakın noktada olması nedeniyle yoldan geçen araç sürücülerini de endişelendiren yangından çıkan dumanlar Gebze ve Dilovası ilçelerinin tamamından görüldü. Yangını söndürmek için itfaiye ekipleri yoğun çaba sarf etti. Yangın ekiplerin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alındı. İşyerinde ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Öte yandan Alka Galvaniz Alimünyum yangın çıktığı sırada Pazar mesaisine gelen 30 kadar çalışanın o sırada öğle yemeği çıkması ise büyük bir faciayı önledi. 


Gebze D-100 karayolu kenarında kurulu Alka Galvaniz Alimünyum Fabrikası'nda çıkan yangın büyük korku yarattı. Kocaeli Büyükşehir ve yakın ilçe itfaiyeleri, yangını kontrol altına almak için seferber oldu.Gebze Köşkliiçeşme Mahallesi D-100 karayolu yanında kurulu bulunan çelik imalatı ve yol bariyeri üretimi yapan Alka Galvaniz Alimünyum Fabrikası'nın arıtma tesisinde dün saat 12.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede yaFabrika çalışanları yangını korku dolu gözler ile izledi. 



Demokrat Gebze


Geri Dön