26 / 04 / 2024

Kocaeli Hacı Hasan Mahallesi'ne spor kulübü kuracak!

Kocaeli Hacı Hasan Mahallesi'ne spor kulübü kuracak!

Hacı Hasan Mahallesi'nin muhtarı Ömer Uzun'un ilk icraatı gençlik masaları ve spor kulübü kurmak olacak. Mahallenin en büyük eksikliklerinden biri de vatandaşların iyi ve kötü günde faydalanabilecekleri bir hizmet binası.



Yerel seçimler sona erdi. Seçimlerde yalnızca belediye başkan adayları yarışmadı. Muhtar adayları da büyük mücadele verdi. İzmit'te de bir çok muhtar değişti. Biz de Bizim Kocaeli Gazetesi olarak 'Muhtarları tanıyoruz' projesi kapsamında bir yazı dizisine başlıyoruz. Proje kapsamında hem yeni seçilen muhtarlarımızı hem de mahallelerimizi tanıyacağız. Muhtarlarımızın projelerini anlatmalarına olanak vereceğiz.

 

İLK DURAĞIMIZ

 İlk gezdiğimiz yer ise Hacı Hasan Mahallesi oldu. 

Hacı Hasan'ın yeni muhtarı Ömer Uzun ve azaları ile mahalleyi dolaştık. Hacı Hasan, bildiğiniz gibi tarih kokan bir mahalle. Çiçeği burnunda muhtar Ömer Uzun ve azaları oldukça heyecanlıydı. 4 dönem Hacı Hasan Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten Süleyman Şen'i sandıkta 35 oy farkla devirmeyi başaran Ömer Uzun azalarıyla birlikte mahallede karşıladı bizi. Tarihi dokusu ile kentimizin en eski mahallelerinden biri olan Hacı Hasan Mahallesi'ndeki sorunları yerinde inceledik. 


HEYECANLI EKİP 

Ömer Uzun ve azaları Hayri Akyıl, Emine Keser, Emine Kaya ve İbrahim Genç ile mahalleyi sokak sokak gezdik. 

Yeni muhtar Ömer Uzun'un seçilmeden önce seçmenine projelerini anlatan broşürünü elime alıp inceledim. Yerel yönetimler Hacı Hasan Mahallesi'nde bulunan tarihi yapıları restore etmiş ve etmeye devam ediyor. Uzun, mahallenin öyle büyük bir sorunu olmadığını söyledi. Muhtarlığa aday olduğu dönem, muhtarlık hizmet binasını Belsa Plaza'dan mahalleye taşımayı düşündüğünü fakat mahalle halkı ile yaptığı istişare ile bu fikrinden vazgeçtiğini söyledi Uzun. 


ÇEŞME RESTORASYONU 

Mahallesi ile ilgili en önemli projesi gençlerin spor yapmalarını sağlamak için spor kulübü kurmak. Mahallenin en büyük eksikliklerinden biri de vatandaşların iyi ve kötü günde faydalanabilecekleri bir hizmet binası. Mahallesinde ki tarihi dokulara çok önem veriyor Uzun. Yeni muhtar Kalkavan Sokak üzerinde bulunan tarihi çeşmeyi restore etmek istediğini söyledi. İlk ziyaret ettiğimiz sokak Kalkavan oldu. Azalar ile birlikte sohbet ederek ilerlerken Kalkavan Sokak üzerinde bulunan Veli Öztoprak'ın sahibi olduğu tarihi binanın restore çalışmalarına rastladık. 


SOKAK TEMİZLENMİYOR

İşçiler harıl harıl çalışıyorlardı. Ömer Uzun'u mahallede herkes tanıyor. Tezer Sokak üzerinde Ömer Uzun'un bir seçmenine rastladık; Sezer Mete isimli hanımefendi. Ömer Uzun ve azalarını çok beğendiğini ifade ederek, "Sokağıma temizlik görevlileri girmiyor. Sokağımı komşularım ile ben temizliyorum. Bu konuda muhtarımdan yardım istiyorum" dedi. Bunun üzerine Ömer Uzun, Sezer Mete isimli bayana yardımcı olacağına dair söz verdi. Ömer Uzun oldukça saygılı, beyefendi bir insan. İlk dönemi çıraklık dönemi olacağını düşünüyorum Ömer Uzun'un. 


EMEKLİ EVİ PROJESİ

Azaları ile çıraklık döneminde pişecekler. 17 yıldır Hacı Hasan Mahallesi'nde oturuyor Uzun. Mahalle halkının en büyük isteklerinden biri de emekli evi. Tüysüzler Parkı içerisinde 3 katlı bir bina bulunuyor. Atıl vaziyette olan binayı belediye ile görüşüp emekli evi yapacağını belirten Ömer Uzun, "Seçim dönemi etüt çalışması yaptım; seçmen emekli evi istiyor. Tüysüzler Parkı 'nda ki bu binayı emekli evi yapacağım. 

İzmit Belediyesi ile görüşüp bu projeyi hayata geçireceğim" diye konuştu. 


KONAĞA BAYILDIK

 Ömer Uzun'un azalarından bir isim ile tanıştım; oldukça keyif aldım. İsmi Hayri Akyıl. Selanik göçmeni, çok uzaktan cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün akrabası. Ömer Uzun ve Hasan Akyıl ile mahallede gezerken Selim Sırrı Paşa Konağı'na geldik. İzmitli olarak utandım, 35 yıldır Kocaeli'de yaşıyorum bir kere olsun bu konağa gelmediğim için hayıflandım. Muhteşem bir konak. 1999 yılında çıkan Hacı Hasan'ın yeni muhtarı Ömer Uzun, azaları Hayri Akyıl, Emine Keser, Emine Kaya ve İbrahim Genç ile birlikte mahalleyi yönetecek. 

Mahalle muhtarı Ömer Uzun* mahalleye spor kulübü 1 kuracağını söyledi. 


ÖMER UZUN KİMDİR?

1957panca Kurtköy doğumlu olan Ömer Uzun evli 3 çocuk babası. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da yapan Uzun, 1982 yılında TÜPRAŞ rafinelerinde işçi olarak çalışmaya başladı. 

2008 yılında emekliye ayrılan Uzun 17 yıldır Hacı Hasan Mahallesi'nde oturuyor. Uzun, Selim Sırrı Paşa'nın makamına oturdu. Çiçeği burnunda muhtar Ömer Uzun, ekibiyle birlikte, bize Sırrı Paşa Konağı'nı gezdirdi. 

yangında konak kül olmuş. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi burayı tekrar restore etmiş; aslına uygun olarak hizmete açmış. Selim Sırrı Paşa 1888 yılında izmit'e bugünün deyimi ile vali olarak atanmış. İzmit'i bu konaktan yönetmiş. Bugün Acısu Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün bulunduğu binanın Fransız okulu olarak hizmete girmesini engellediği için 6 yıl ilimizde görev yapabilmiş fakat 1924 yılında izmit'te yaşamını kaybetmiş. 


TELEFONU 24 SAAT AÇIK 

Selim Sırrı Paşa Konağı'nı bize belediye görevlisi Hakkı Çağman gezdirdi. Müthiş keyif aldık. 

Mahalle muhtarımız Ömer Uzun ve azalarını gezdirmek için geldiğimiz Hacı Hasan Mahalle gezimiz tarihi turistik geziye dönüştü. Sırrı Paşa Konağı'nın 22 odası, 46 kapısı bulunuyor. 

Her odanın 2 kapısı var. Ömer Uzun'un azaları Emine Keser ve Emine Kaya bayıldılar konağa ve kendilerine kızdılar 'Neden bu zamana kadar buraya gelmedik' diye. Tarihi gezimizin sonuna geldik. 4 katlı binayı güzelce gezdikten sonra Ömer Uzun ve ekibi ile konaktan ayrıldık. Mahallemize kaldığımız yerden devam ettik. Uzun bizim aracılığımızla seçmenine seslenerek, "24 saat telefonum açık, iyi ve kötü gününüzde kesinlikle beni arayabilirsiniz" dedi. 

Muhtar Ömer Uzun, ekibiyle birlikte mahalleyi gezerek, restore edilen tarihi vaoıların son durumu hakkında bilai aldı. 


DENETLEYECEĞİZ 

Mahallesini, azaları ve seçmeni ile yöneteceğini dile getiren Ömer Uzun, "Gençlik masaları kuracağım. Mahalle meclisleri ile mahallemi yöneteceğim. Kanaat önderleri bizim için çok önemli. Meslek edindirme kursları ile evde oturan bayanların ev ekonomisine katkı sunmalarına imkan tanımayı düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Oldukça heyecanlı Ömer Uzun ve ekibi. Uzun, Süleyman Şen'e de teşekkür ederek, "Süleyman beyin kaldığı yerden devam edeceğiz. Çıtayı daha yukarılara taşıyacağız. 

Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. Gezimiz ve sohbetimiz bugünlük sonar erdi. İnanıyorum bu 4 yıllık zaman dilimi içerisinde önemli katkılar sunacaklar mahalleye. Biz de gazeteci olarak denetleyeceğiz, hizmetlerini inceleyeceğiz. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön