28 / 03 / 2024

Osmangazi'deki eski muhtarlık ve spor kulübü binası yenileniyor!

Osmangazi'deki eski muhtarlık ve spor kulübü binası yenileniyor!

Bursa Osmangazi'de modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Hamitler Mahallesi’nde eski muhtarlık ve spor kulübü binası Osmangazi Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor.



Osmangazi'deki birçok mahalleye sosyal donatı alanları kazandıran Osmangazi Belediyesi, Hamitler Mahallesi’ne de değer katacak projenin çalışmalarına başladı. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Hamitler Mahallesi Merkez Cami çevresinde yer alan spor kulübü ve muhtarlık binasının yerine daha modern bir bina inşa edilecek. Cami çevresindeki düzenlemelerle birlikte bölgeye yeni bir sosyal donatı alanı da kazandırılacak.

Proje kapsamında eski binanın yıkım çalışmalarını yerinde denetleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptıkları yatırımlarla Hamitler’in gelişerek değiştiğini söyledi. Hamitler Merkez Cami çevresindeki eski binayı yıkarak yerine daha modern bir hizmet binası inşa edeceklerini dile getiren Başkan Dündar, “Muhtarlık ve kulüp lokalinin yer aldığı binayı yıkarak aynı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yeniden inşa edeceğiz. Muhtarlık, spor kulübü, toplantı salonu, çay ocağı ve yeni abdest alma yerlerinin bulunacağı bina daha modern olacak. Böylece hem zayıf ve çürük olan binayı yenilemiş, hem de eski köy hatıralarını cami etrafındaki çevre düzenlemesi ile yeniden yaşatmış olacağız. Yapılan çalışmaların mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hamitler Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Aşkın da, “Yıllardır beraber olan spor kulübü ve muhtarlık binamızın yenisini yapmak üzere yıkımını başlatmak bizleri oldukça mutlu etti. Bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Geri Dön