27 / 04 / 2024

Bursa Namık Kemal Spor Kulübü Hizmet Binası’nın temeli atıldı!

Bursa Namık Kemal Spor Kulübü Hizmet Binası’nın temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Namık Kemal Spor Kulübü Hizmet Binası’nın temeli törenle atıldı.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilecek olan Namık Kemal Spor Kulübü Hizmet Binası’nın temeli törenle atıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, amatör spor kulüplerinin daha güçlü bir yapıya kavuşması için desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bursa’nın sporda da marka bir kent olması için eğitim kurumlarına spor salonları, amatör kulüplere sahalar ve her branşa özel spor tesisler inşa eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, amatöre destek yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Namık Kemal Spor Kulübü’ne kazandırılacak hizmet binasının temeli törenle atıldı.

Futbol sahası sözü

Bursa’nın spor kenti olması yolunda yaptıkları yatırımlar nedeniyle geçmiş dönem belediye başkanları Hikmet Şahin ve Recep Altepe’ye teşekkürlerini sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2004 yılından bu yana 220’ye yakın spor kompleksi ve tesisin Bursa’ya kazandırıldığını söyledi. Yapılacak kulüp hizmet binasının teknik özelliklerine değinen Başkan Aktaş, “Bursa’nın her bir köşesinde çocuklarımızın, gençlerimizin spor yapması için amatör spor kulüplerimize yönelik ciddi çalışmalarımız var. Şu an birçok ihtiyacı giderecek bir tesisin temelini atıyoruz. Binamız 320 metrekare oturma alanına sahip, 640 metrekare olacak. Binada; kulüp yönetim odası, lokal, soyunma odaları ve duş birimleri, spor salonu ve çok amaçlı salon yer alacak. Hizmet binasının maliyeti de 1 milyon 150 bin TL. İnşallah Ekim 2019’da hizmet binası tamamlanmış olacak” dedi. Hizmet binasının yanında futbol sahası sözü de veren Başkan Aktaş, “Mahalle sakinlerimiz tarafından bir futbol sahası talebi var. Osmangazi Belediye Başkanımız bana bu konuyu iletti. Bunun gerçekleşebilmesi adına kamulaştırmanın yapılması gerekiyor. Eğer Osmangazi Belediye Başkanımız kamulaştırmayı yaparsa, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak futbol sahasını yapma sözü veriyorum” dedi.

 


Geri Dön