26 / 04 / 2024

Kocaeli İlimtepe Kültür Merkezi’nin temeli atıldı!

Kocaeli İlimtepe Kültür Merkezi’nin temeli atıldı!

Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılacak İlimtepe Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Belediye Başkanı İsmail Baran, ilçedeki projeleri anlattı.



Kocaeli Körfez Belediyesi geçtiğimiz gün İlimtepe’de yapılacak İlimtepe Kültür Merkezi’nin temelini attı. Körfez Belediyesi, vizyon projelerinden olan İlimtepe Kültür Merkezi’nin ihalesini geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirmişti. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen temel atma törenine, AKP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, AKP İlçe Başkanı Osman Badem, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Belediye Meclis üyeleri, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesinde Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu.


 


“YAŞAMIN YENİ MERKEZİ”


1,5 yıl içinde tamamlanması planlanan İlimtepe Kültür Merkezi, bölgenin eğitim, kültür, sanat, sağlık alanında halkın ihtiyaçlarına cevap verecek olan merkez tam donanımlı olarak vatandaşın hizmetine sunulacak. İçerisinde; bin kişilik düğün salonu, ofisler, muhtarlık binası ve kurs merkezleri yer alıyor. Tarihi han ve medrese mimarisinden esinlenilerek oluşturulmuş iç avlusu ve iç avluya bakan balkonlarıyla İlimtepe Kültür Merkezi, 8 bin metrekare alanda geleneksel ve modern mimari senteziyle bölgede yaşamın yeni merkezi olacak.


 


“100 BİN TL’İN ALTINDA DAİRE OLMAYACAK”


Açılış konuşmasını yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “İlimtepe’nin havası ve insanı çok güzel. İlimtepe Kültür Merkezi ve alışveriş merkezinin temel atma töreni için buradayız. İlimtepe bölgemizin en güzel yaşam alanı. Şu an da devam eden duble yol çalışmamız var. Önümüzdeki hafta yol ve asfalt çalışmalarına başlayacağız. Önümüzdeki sene açıklayacağımz 140 dönümlük üniversite projemiz var. Burada üniversite yapılacağı kesin. Hangi üniversite olduğunu 2018 yılında sizleri bilgilendireceğiz. 3 sene önce 40-44 bin TL’ye dairesini satan insanlara satmayı, bize güvenin dedik. Dinlemeyip satanlar kaybetti. Şimdi ise 100 bin TL’nin altında daire buralarda bulamayacaksınız” dedi.


 


“2018’DE KULLANIMA AÇILACAK”


Baran, “İlimtepe’ye TOKİ’nin gelmesi ile ilgili de çalışma yaptık. İlimtepe, gelecekte çok daha büyük değerler elde edecek. İlimtepe’nin başka sorunlarını da biliyoruz. Kalıcı konutlardaki iş merkezini de yapıyoruz. Halkımızın tüm ihtiyaçlarını tespit ettik. 120 milyon yatırımla tüm eksikliklerimiz çözüyoruz. 2 Nisan da yapacağımız KOÜ kampüsünün de temel atma törenini yapacağız. Bunlara sizlerle beraber inanarak yaptık. Yılbaşında bu projeyi tamamlayacağız. 2018 yılı başında halkımızın kullanımına sunacağız” diye konuştu.


 


“AKP İNSANLARI DA İMAR EDİYOR”


Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ardından konuşan AKP Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “50 yıldır bu şehirde yaşayan kardeşiniz olarak bu şehrin nasıl imar edildiğini sizlerle yaşadık. AKP ile şehrimiz cennetten bir köşeye döndü. İnsanlarımızın gönülleri imar ediliyor. AKP sadece şehirciliğe değil insanı da imar ediyor. Ben Körfez Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmaları takip etmekte zorlanıyorum, yetişemiyorum. 16 Nisan’da halk oylaması var. MHP Genel Başkanına teşekkür ediyorum. Onların desteği ile birlikte ülkemizin önünü açacak bu 14 yılda yapılan hizmetin evet diyerek 5 yılda size 3 katını getireceğiz. Sadece bunun için bile evet dememiz gerekiyor. Avrupalıdan çok daha iyi bir yaşamı hak ettik” şeklinde konuştu. 



Kocaeli Gazetesi


Geri Dön