29 / 03 / 2024

Beykoz Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin temeli atıldı!

Beykoz Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin temeli atıldı!

Beykoz’da İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy adına kurulacak Kültür Merkezi’nin temeli atıldı. Başkan Çelikbilek: “İlçemizin turizm ve eğitim vizyonuna uygun olarak tarihi eserlerimizi ihya ediyoruz. " dedi.



Beykoz Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin temeli atıldı. Kültür Merkezi’nin temel atma törenine İstanbul AK Parti Milletvekili Hurşit Yıldırım, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcıları Salim Öztürk, Mahmut Gülbasar, Tacettin Aksu ve  Yakup Özbek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf meclis üyeleri ve ilçe sakinleri katıldı. 


Beykoz Merkez’de bulunan  tarihi bina aslına uygun inşa edilerek İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi olarak ilçeye kazandırılacak. Merkezde hem kurs ve kültür çalışmaları yapılacak hem de yeni nesiller Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri ve milli mücadeleye katkılarını kapsamlı şekilde görme imkânı bulacak. 


Başkan Yücel Çelikbilek: “Tarihi Eserlerimizi İhya Ederek Beykozlulara Kazandırıyoruz” 

Beykoz’un doğal güzellikleri kadar, sahip olduğu tarih ve kültür mirasıyla da çok ayrıcalıklı bir ilçe olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yücel Çelikbilek: “İlçemizin turizm ve eğitim vizyonuna uygun olarak tarihi eserlerimizi ihya ediyoruz. Sadece ihya etmekle kalmıyor bu eserlerimizi de ilçe sakinlerimizin hizmetine  açıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü’müzle imzaladığımız protokol çerçevesinde burada Mehmet Akif Ersoy Müzesi’ni kurarak onu ve eserlerini tanıtacağız ve kültür etkinlikleri düzenleyeceğiz” dedi. 


Kültür merkezinin yılsonunda tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.


Geri Dön