19 / 04 / 2024

Kocaeli İtfaiye Terminal Müfrezesi’ne yeni bina!

Kocaeli İtfaiye Terminal Müfrezesi’ne yeni bina!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiyeye modern bir yapı daha inşa ediyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiyeye modern bir yapı daha kazandırıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, müfreze binası olarak planlanan yapı Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında yer alan Şehir İçi Otobüsleri Doğu Terminali içinde hayata geçiriliyor. Çalışmaları başlayan projenin temel kazı ve hafriyat uygulamaları yapılıyor.

KANDIRA YOLU ÜZERİNDE

Yeni itfaiye müfreze binası, 7 araçlık itfaiye aracı garajına sahip olmuş olacak. Bina bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. Müfreze binası Kandıra Yolu ve Seymen Caddesi’nin kesiştiği terminal alanında inşa ediliyor. İzmit İtfaiye Grup Amirliği Terminal Müfrezesi binası bodrum, zemin ve bir kat şeklinde yapılacak. Yapının bodrum katı 154 metrekare, zemin katı 893 metrekare, 1.katı ise 460 metrekare alana sahip olacak.


BİRER TANE DE KARTEPE VE KARAMÜRSEL’E

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe ve Karamürsel’e de birer müfreze binası yapacak. İnşa edilen binalar olaylara hızlı bir şekilde çıkış yapan itfaiyecilerin kolay kullanımına uygun olacak.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Bodrum katta; teknik merkezler bulunacakken zemin katta ise 7 araçlık garaj, idari ofisler, yemekhane ve dinlenme odası yer alacak. Birinci katta ise yatakhaneler, spor salonu, eğitim salonu ve mescit mevcut.


Geri Dön