27 / 04 / 2024

Kocaeli İzmit Huzurevi yıkılıp yeniden yapılacak!

Kocaeli İzmit Huzurevi yıkılıp yeniden yapılacak!

1976 yılında hizmete açılan İzmit Turgut Mahallesi Bağlar Sokak No:42 adresinde İzmit Huzurevi binası yıkılıp yeniden inşa edilecek.



FETÖ Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlar kapsamında çıkartılan KHK ile kapatılan, mal varlıklarına el konulan çok sayıda eğitim kurumu binaları, farklı değerlendirilme imkanı sağlıyor. Okul ve yurt binalarının bir bölümü ilimizde de bilindiği gibi Milli Eğitim veya Kredi ve Yurtlar Kurumu’na verilmişti.


Bu arada, 12 Nisan’da meydana gelen toprak kayması nedeniyle kapatılan, sakinleri farklı yerlerde nakledilen İzmit Huzurevi için de yeni, hazır bir yer bulundu. İzmit Huzurevi’nin yeni bir bina yapılana kadar, geçici olarak kapatılan yurt binalarından birisine yerleştirilmesi kararı alındı. Yaklaşık 4 yıldır kız yurdu olarak faaliyet gösteren, son operasyonla devletin el koyduğu İzmit Yenişehir Mahallesi Ateşböceği Sokak No:18 adresindeki Özel Leyla Kız Öğrenci Yurdu geçici olarak İzmit Huzurevi sakinlerine tahsis edilecek.


HUZUREVİ YIKILACAK, YERİNE YENİSİ YAPILACAK

1976 yılında hizmete açılan İzmit Turgut Mahallesi Bağlar Sokak No:42 adresinde İzmit Huzurevi binası, meydana gelen toprak kayması sonrası boşaltılmış, huzurevi sakinleri farklı yerlere gönderilirken,

bu işten kimse memnun kalmamıştı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, huzurevi sakinlerinin mağduriyetini gidermek için şartları zorlarken, mevcut binanın onarılması yerine, yıkılıp yeniden yapılmasının daha uygun olacağını belirtmişti. Bu süre içinde, İzmit Huzurevi sakinlerinin sorununu çözümü için şartlar zorlanırken, ortaya bu alternatif çıktı. İzmit Yenişehir Mahallesi’ndeki devlete devredilen Özel Leyla Hanım Kız Öğrenci Yurdu, yeni inşaat yapılana kadar İzmit Huzurevi’ne tahsis edilecek. Gerekli düzenleme çalışmalarının yapılmasının ardından huzurevi sakinleri bu binada yeniden birlikte yaşama imkanı bulacak.



Özgür Kocaeli


Geri Dön