25 / 04 / 2024

Kocaeli Kapanönü Çarşısı yenilenecek!

Kocaeli Kapanönü Çarşısı yenilenecek!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Kapanönü Çarşısı’nın problemlerini gidermek için geçmişine uygun ve yakışır adımlar atacağız" dedi.



Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, İzmit’in önemli ticari merkezlerinden tarihi Kapanönü Çarşısı’nı ziyaret ederek esnaflarla görüştü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, öğle yemeğini de burada yiyen Başkan Büyükakın, “Kapanönü Çarşısı’nın problemlerini gidermek için geçmişine uygun ve yakışır adımlar atacağız. Kapanönü esnafımızın beklentilerine cevap vereceğiz. Özellikle çatısındaki sorunların giderilmesi için gerekli adımların atılması talimatını verdim. Teknik arkadaşlar hızlı bir şekilde inceleme ve çalışma yapacaklar” şeklinde konuştu.


“VAR OLAN SORUNLARA DA EL ATMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR”


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak kent ekonomisinin ve ticari hayatının gelişmesi için sorumluluk almaya devam edeceklerini Kapanönü esnafıyla olan birlikteliğinde söyleyen Başkan Büyükakın, “Ülkemizin ve Kocaeli’nin kalkınması aynı zamanda esnafıyla olacaktır. Kent ticaretinin hareketlenmesiyle yeni taleplerin doğması da normaldir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu beklentilere cevap vermek, var olan sorunlara da esnafımızla birlikte el atmak bizim görevimizdir. Özellikle esnaflarımızın Tarihi Kapanönü Çarşısı’nın geçmişine uygun bir konsepte ticari faaliyetlerini sürdürmesi, kent kimliğimize ve değerlerimize sahip çıkmanın diğer bir yoludur” şeklinde konuştu.


Geri Dön