26 / 04 / 2024

İzmir Kemeraltı Çarşısı yenilenecek mi?

İzmir Kemeraltı Çarşısı yenilenecek mi?

İzmir'de Kemeraltı Çarşısı'nı cazibe merkezi haline getirmek için bu güne kadar yüzlerce proje geliştirildi. Ancak yürümeyi engelleyen işporta tezgahları çarşının 'tarihi' kimliğine zarar verirken bunlara bir de altyapı eksikliği eklendi. Bu eksiklikler bölge esnafının tepkisine yol açtı.



İzmir'de Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı cazibe merkezi haline getirmek için yüzlerce toplantıda onlarca proje geliştirildi. Kimi hayata geçirildi kimi rafta tozlandı. Günümüzde alışveriş internet ortamından da yapılsa Kemeraltı, her şeyi bulabileceğiniz küçük ve ucuz dükkanları, açık hava kahvelerinden yayılan kahve kokusu ve mesleklerini öldürmemeye direnen zanaatkarlarıyla yine birçok insanın tercih nedeni.


Ancak yürümeyi engelleyen işporta tezgahları ve ısrarlarını neredeyse müşteriyi kolundan tutup içeri çekecek noktaya getiren hanutçuları çarşının 'tarihi' kimliğine zarar verirken bunlara bir de altyapı eksikliği eklendi. Kemeraltı'nın sokaklarında yürürken ayağınız yerinden kalkmış bir mazgala da takılabilir, taşları çıkarılmış bir çukura da düşebilir. Etrafa atılmış çöpler, yerinden çıkmış tamir bekleyen demir mazgallar ve taşlar hem esnafın hem de müşterinin can güvenliğini tehdit ediyor.




Yeni Asır


Geri Dön