20 / 04 / 2024

Kocaeli Kartepe'nin çehresi teleferik projesiyle değişecek!

Kocaeli Kartepe'nin çehresi teleferik projesiyle değişecek!

İki yıllık hizmet ve projelerini değerlendirme toplantısında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Teleferik projesi için tüm kurumların olumlu görüşlerini aldık. Bu projeyle tarihe geçeceğiz” dedi.



Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, My Green Butik Otel’de iki yıllık proje ve hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Değerlendirme toplantısına Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra; başkan yardımcıları Bali Holat, Mehmet Filiz, Abdullah Yılmaz, Zafer Arat, Murat Sabri Çakır, Danışman Doçent Doktor Levent Adalı ve basın mensupları katılım gösterdi.

 

20 PROJE UYGULAMADA

Toplantı iki yıllık değerlendirmelerin yer aldığı slayt gösterisi ile başladı. Kartepe tanıtım videosunun ardından konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Görev bize nasip olduktan sonra oluşmuş  ihtiyaçlar ve projeler, halk tarafından beğeni kazanmış, Kartepe’ye uyarlanmasını istediğimiz projeleri Kartepe’ye uyarladık. 41 projenin dışında birçok projeyi ihale tamamlama aşamasına getirdik. Birçok projenin geçtiğimiz iki yıl içerisinde uygulama ve aşamalarını bitirdik. Yüze atmışa yakın projeyi uygulamaya geçirmiş olduk. Kartepe’ye uyarladığımız 20 projeyi uygulamaya geçirdik. Ülkemizde yaşanan hizmetin ötelenmesine sebep olan bir kaç olayın dışında her şey yolunda gitti. Öncelik sıramızı değiştiren bir takım durumlar oldu. İki tane tarihinde olmamış sel felaketi yaşadı. Seçimler yaşadık. Siyasi yönümüz dolayısıyla mensup olduğumuz parti için çalışmalara dahil olduk” dedi. 

 

GÜÇLÜ MALİ POLİTİKA

Başkan Üzülmez konuşmalarına şöyle devam etti: “Yeni  ve genç ilçe olmanın, şehircilik kültürüne geçişin sıkıntılarını yaşamadık değil. Yeni ilçe olmanın gereklerini yapıyoruz.  Bütçemizin büyük kısmı olan yüzde 50’ye yakın kısmını üst yapım, asfalt ve kaldırımlara harcanmak zorunda kalıyor. Kartepeli hemşerilerimizin gönüllerinden bize sevgi katacak projelerimizle bu güne geldik. Kartepe Belediyesi bir yönetim değişikliği yaşadı. Yeni kadro oluşturmak bizleri zorladı ancak mevcut kadromuzun iyi niyetli çabalarıyla bu görevi tamamladık. 41 projemiz vardı. Tamamlanmış ve yapımı devam eden projelerimiz var. Kocaeli’nin dünyaya açılan kapısı olan Cengiz Topel Havaalanı’ndan ilk uluslararası resmi uçuşumuzu gerçekleştirdik. Kartepe, Kocaeli’ye ayrı bir destek katacak hipodromu içerisinde barındıran bir ilçemiz.”

 

3 BİN KİŞİLİK YURT

Kartepe’de 10 binin üzerinde öğrenci yaşadığını söyleyen Başkan Üzülmez, “Kartepe Kaymakamlık hizmet binası, Maltepe Üniversitesi Kampüsü, Derbent Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu bulunduran bir ilçeyiz. Yakın zamanda yaklaşık 3 bin kişilik kapasiteye sahip kredi yurtlar kurumu hayat bulacak. Kartepe Spor Salonu’muz da son şeklini almak üzere. Her şeyiyle güzel bir tesis olan Kartepe Sukaypark’ı yaptık. Geçtiğimiz günlerde burayı özelleştirdik ancak hizmet aynı şekilde devam edecek. Mülkiyeti bize ait olan geçtiğimiz günlerde ihalesini gerçekleştirdiğimiz Arslanbey Kültür Merkezi için  çalışmalarımız başladı” dedi.

 

RİSK ALMAK DURUMUNDAYIZ

“Belediye olarak risk almak durumunda kalıyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Üzülmez, “Çevre düzenlemeleri devam eden Ketenciler Gençlik Kampı’nı gençlerimize hizmet etmek için açacağız. Nüfus artışından dolayı mezarlık hizmeti alamayan mahallelerimiz oluşmaya başladı. Vatandaşların iki gün cenazeleri gezdirmek zorunda kaldıklarında bizlerde risk almak durumunda kaldık. Basın mensuplarının da teşvikiyle, özel şahıslara peşkeş çekilmiş gibi olan bir durum durdurulmuş oldu. Büyükşehir Belediyesi Kent Mezarlığı’nın tahsisini bize yapacak. 41 projenin içerisinde yer alan tarihi mezarlıkların düzenlemeleri tamamlandı. Birçok caminin çevre düzenlemesini yerine getirdik” diye konuştu.

 

MAHALLELER RENKLENECEK

 Arslanbey, Suadiye ve Derbent üzerinden Kartepe’ye gelen üç ayrı turizm yolundan bahseden Başkan Üzülmez şunları söyledi: “Araç filomuzu güçlendirirken, yirminin üstünde teknik personelle de buna destek verdik. Alt geçitlerimiz göreve geldiğimde korku yuvaları gibiydi. Boyandı, bakımları yapıldı ve ışıklandırıldı. Vatandaşlarımız artık oralardan rahatlıkla geçebiliyor. Kartepe’nin her bir mahallesine cephe iyileştirmesi için pastel renkle boyama projesi var. Her mahallemiz kendine uygun pastel bir renkle boyanacak. 1800 dönüm arazi içerisinde yer alan doğal yaşam merkezi olan ve artık şekil bulmaya başlayan Uzun Tarla Doğal Yaşam Parkı projemizde bitmek üzere.”

 

TELEFERİK İLE TARİHE GEÇECEĞİZ

Prestij projelerinden bahseden Başkan Üzülmez, “Teleferik projesi için tüm kurumların olumlu görüşlerini aldık. Uygulama projesini de bitirdik. İki etap halinde ihale aşamasına getirdik. Vaat ettiğimiz dönemde uygulamaya geçireceğiz. 6 milyon destek paketimizin de hazır olduğu bir proje. İki etaplı olarak uygulanacak. 30 bin metrekare alanda Derbent Poligon Alanı teleferik kalkış alanı ve alan üzerinde beş yıldızlı otel yapılacak. Kuzuyayla’ya inecek. İkinci etap ise Seka Kamp’tan kalkıp gölün üzerinden Derbent’e inecek. Bu projeyle tarihe geçeceğiz. Her türlü a ve b planlarımızı hazırladık. Belediye olarak bütçemizi hazırladık. Ekibimizle birlikte bu projeyi Kartepe’ye kazandıracağız. En zor kısmını tamamladık. Kartepe Belediyesi  olarak çalışmalar noktasında 100 üzerinden 70’lerle barajı geçtiğimizi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

 

KÖSEKÖY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Köseköy Battı Çıktı Projesi’nin 2017 yılında hayata geçeceğini söyleyen Üzülmez konuşmalarının devamında, “Kesintisiz ulaşım noktasında trafiği rahatlatmış olacağız. Kent Merkezi projemiz ile yeni bir Kartepe oluşmaya başladı. İstasyon Külliye ve Meydan Projesi yapım aşamasında. Suadiye Meydan Projesi ise 2017 yılında hayata geçecek. En çok önemsediğimiz projemiz ise Maşukiye Meydan Projesi oldu. Kamulaştırmaya karar verdik ve bunun için fiyat belirlendi. Projemiz hazırlandı, bütçesi hazır ve hukuki süreçte sıkıntı olmazsa 2017 yılında hizmete geçecek. Dumlupınar Parkı Projemizde iki üç aya kadar tamamlanmış olacak. Patenti bize ait olan ‘Alo Evlat Hattı’nı uygulamaya geçirdik. Fiziksel anlamda kendi işini göremeyen ailelere kurduğumuz hatla hayırlı bir evladın büyüğüne yapacağı her işi yapmaya çalışıyoruz. Son derece kabul gören hizmet oldu. Kentsel dönüşümü ifade eden projelerimizden biri olan Köseköy Sanayi Sitesi’nin bir sanayi bölgesine taşınması ve oranın ticaret merkezine dönüşmesi için çaba sarf ediyoruz. Yaklaşık 110 dönüm bir arazi. Sıkıntılı bir kaç bölgemizde  de aynı şekilde kentsel dönüşüm projemiz başladı” dedi.

 

MEYVESİNİ ALACAĞIZ

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cemalettin Öztürk’ün, “Kartepe’ye turist çekecek çalışmalar neden yapılmıyor? “sorusuna yanıt veren Üzülmez, “Kartepe’de yatak kapasitesi 20 kat arttı. Restorasyon projelerini hayata geçirebilmek zor oluyor. Bu yatırımların turizmi desteklemesi gerekiyor. Teleferik, yamaç ve turizm master planlarını tamamlayarak alt yapı oluşturuyoruz. Meyvesini önümüzdeki günlerde alacağız. Turizm çalıştayı gerçekleştirdik. Ülkemizde yer alan tur şirketlerine Kartepe’nin eklenmesi için çalışmalar yaptık. Turizm master planlarını tamamladık” dedi. Sunumun ardından yine aynı otelin bahçesinde iftar yapıldı.


Manşet Kocaeli


Geri Dön