29 / 03 / 2024

Kocaeli Kefken Limanı'nın yenileme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı'nın yenileme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Partili Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Kocaeli ili Kandıra İlçesi Kefken Mahallesi turizm bölgesi olmasına rağmen temel geçimini balıkçılarla sağlamaktadır. Türkiye'nin en eski balıkçı kasabalarından birisi olan Kefken'de balıkçılığın gelişmesi ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için bir takım yatırımlara ve izinlere ihtiyaç duyulmaktadır'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1- Kefken Limanıyla ilgili herhangi bir genişletme ve yenileme çalışması düşünülmekte midir?
2- Kefken koyu içerisinde yer alan Kefken Limanı'nın mendireği yetersizdir. Mendirekle ilgili herhangi genişletme, uzatma ve yenileme çalışması var mıdır?
3- Kefken Limanı'nda misafir kaynak ve balıkçı teknelerine yer bulunmamaktadır. Limanın genişletilmesiyle ilgili herhangi bir proje ya da yenileme çalışması hazırlanmış mıdır?
4- Bölgede balıkçılık temel geçim kaynağı olmasına rağmen liman içerisinde balıkçıların limanda balık satış alanı yoktur. Satış alanı ile ilgili olarak Bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır?
5- Kefken Limanı'nda herhangi bir balık depolama alanı bulunmamaktadır. Bu durum limanı kullananan balıkçıları mağdur ettiği gibi diğer misafir balıkçı teknelerinin de limanı tercih etmesine engeldir. Bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma ya da girişim mevcut mudur?


Geri Dön