16 / 04 / 2024

Kocaeli Kongre Merkezi'nin temeli atıldı!

Kocaeli Kongre Merkezi'nin temeli atıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kongre merkezinin temelini attı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark birinci etapta çalışmaların başladığı kongre merkezinin temel atma töreni yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 36 dönüm alan üzerinde planlanan ve üç bloktan meydana gelecek olan kongre merkezinin temel atma töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “ Kocaeli’deki ihtiyaç duyulan her noktada ulaşım yatırımlarını sürdüreceğiz” dedi.

YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ


Kongre Merkezi inşatının önünde gerçekleşen temel atma törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, AK Parti İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Betül Yazıcı, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammed Saraç ve çok sayıda davetli de katıldı.

“ŞİMDİLERDE AÇILIŞLARA YETİŞEMİYORUZ”


Programda açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Eskiden bu tarz yatırımları devletin en üst kademeleri yapıyordu. İnanın şimdilerde açılışlara yetişemiyoruz. Bugün Gebze’de bir eserimizin daha açılışını yaptık. Şimdi burada da başladık, temelini atıyoruz. Hizmet devam ediyor. Seçim beyannamemizde vaat ettiğimiz bir kongre merkezimiz var. Burada onu yapıyoruz. Burası eski bir boru fabrikasının üretim kısmı. Projede sergi salonları, fuaye ve düğün salonu var. Kongre Merkezimiz bu bölgenin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir tesis. Burayı yılsonunda açmaya çalışacağız. Burayı hemşerilerimizin hizmetine açmak için elimizden geleni yapacağız. Biz göreve geldiğimizden beri nüfusumuz 800 bin arttı. Dolayısıyla böyle merkezler de artık zaruri hale geldi” dedi. Karaosmanoğlu müteahhitten inşaatın yıl sonunda biteceğinin sözünü aldı. Konuşmanın ardından Başkan Karaosmanoğlu, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte, “En geç 2019 Ocak’ta açılışta buluşmak üzere butona basıyoruz” diye konuştu.


“ŞEHİRCİLİKTE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”


“Hizmetlerimize, eserlerimize her gün bir yenisini daha ekliyoruz” diye konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “İslam dünyasında en güvenli, şehircilikte önemli adımlar atmış, gelişmekte olan dünyanın dikkatini çeken, ah bizde Kocaeli gibi olabilsek denilen bir memlekette yaşıyoruz. Eskiden bu tarz hizmetleri yapmak mümkün değildi. İki boruyu yan yana getirmiyorduk. Şu anda her istediğimizi alabilecek imkânımız var. İstediğimiz bir şeyi bugün yapamasak da yarın yapıyoruz. Sahillerimizi pırıl pırıl yaptık. Önceki dönemlerde bunlar neden olmuyordu peki? Ben 90 kişilik sınıflarda derse girdiğimi biliyorum. Şimdi sınıf ortalamamız 30’un altında. Halkımız ülkenin yönetimine el koydu. 2002’de bu gidişe son verdik” dedi.

4 BİN METREKARELİK ALANA YAPILACAK


36 dönüm alan üzerinde planlanan kongre merkezi üç bloktan meydana gelecek. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı ise 11 bin 700 metrekare olacak. Büyük kongre salonu bu bloklarda bulunacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare olurken inşaat alanı ise 4 bin metrekareyi bulacak.

2 ADET 460 KİŞİLİK SALON 


Kocaeli Kongre Merkezi projesinde bin 300 kişilik ana kongre merkezi, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri yer alacak. 


Geri Dön