24 / 04 / 2024

Kocaeli KYMD'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Kocaeli KYMD'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Kısa adı KYMD olan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren ve toplantıya katılan paydaşlar, ilimizdeki yapılaşma konularındaki çalışmaları değerlendirdi.



Kısa adı KYMD olan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren ve toplantıya katılan paydaşlar, ilimizdeki yapılaşma konularındaki çalışmaları değerlendirdi. 


Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği(KYMD), paydaş katılımcılarla birlikte kentsel dönüşüm ve imarda yeni yapılaşma konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Zekai İren'in başkanlığını yaptığı dernek yönetimi önderliğinde, üçüncü kez bir araya gelindi. Ana başlıklar altında toplanan çözüm odaklı önerilerde, "Mülkiyet dönüşümü, nüfus artışının inşaattaki etkisi ve Arz - Talep Yönetimi" öne çıktı. 


GENİŞ KATILIM OLDU 

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren'in başkanlığındaki toplantıya, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden İsmail Talih Güven, Mimarlar Odası'ndan Hüseyin Aksu, Şehir Plancıları Odası'ndan Bahadır Yusuf Azizoğlu, Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan Mehmet Zeki Tığ, İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Oğuz Bulut, Harita Mühendisleri Odası Doğu Marmara Temsilciliği Yrd. Doç. Dr. Murat Selim Cepni, Süleyman Şahan, Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği İmar Komisyonu üyeleri Muammer Çelik, Ulaş Erenkaya, Ceyhan Çağlayan katıldı. 


Özgür Kocaeli


Haber Bizim Kocaeli'de şu şekilde yer aldı;


Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği toplantısında kentimizdeki hasarlı yapılarda oturan vatandaşların canlarının tehlikede olduğu bir kez daha vurgulandı Kısa adı KYMD olan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği, deprem tehdidi ve bu tehdidi etkisiz kılacağına inandıkları kentsel dönüşüm konusunu paydaş kuruluşları Kocaeli Üniversitesi'yle birlikte yeniden masaya yatırdı. KYMD Başkanı Zekai İren başkanlığında gerçekleşen ve 'Gölcük Değirmendere Beldesi Afet Risk Yönetimi'ne dair tehlike analizinin saptanması projesinin ele alındığı toplantıda, tehditler ve çözüm önerileri Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri Dr. Ahmet Kıvanç Kutluca ve uzman İsmail Salih Güven tarafından görsel örneklerle anlatıldı. 


TEHLİKE DEVAM EDİYOR

17 Ağustos Depremi'nin üzerinden 1 6 yıl geçmiş olmasına rağmen şehrimizde bulunan riskli yapılarda yaşayan vatandaşlarımız için tehlikenin halen devam ettiğine dikkat çeken konuşmacılar, "Olası bir afette riskli yapılardaki vatandaşlarımızın canları tehlike altındadır. Başta bu gerçeği ortaya koymak ve çözümüne artık eğilmek gerekli. Ada bazlı dönüşüm, mülkiyet hakkının transferi, kent tasarımı, sokak tasarımı, mimari tasarım konularında da pilot bölgeyle çalışmalara başlanmalı" görüşünü ortaya koydu.

 

ÇARŞAMBAYA TEKRAR

Abdurrahman Çuhadar'ın da katıldığı ve Kentsel Dönüşüm Master Planı sunumunda fikir ve düşüncelerini paylaştığı toplantı sonrası değerlendirme yapan KYMD Başkanı Zekai İren, Kocaeli'nin kentsel dönüşümü çok zor kabullendiğini, bu durumun ise insanların ön yargılarından kaynaklandığını belirtti. İren, imar komisyon kurulunda görevli olan yönetim kurulu üyelerinin toplantı sonunda paydaşlarıyla birlikte sunacağı rapor için önümüzdeki hafta çarşamba günü bir toplantı daha gerçekleştirileceğini bildirdi. 


Bizim Kocaeli 



Haber Derince Ekspres'te şu şekilde yer aldı;


17 Ağustos depreminin üzerinden 16 yıl geçmiş olmasına rağmen şehrimizde bulunan riskli yapılarda yaşayan vatandaşlarımız için tehlike halen devam etmektedir. Olası bir afette riskli yapılardaki vatandaşlarımızın canları tehlike altındadır. Başta bu gerçeği ortaya koymak ve çözüm arayışları için bir araya gelindi Kocaeli, Gölcük, Değirmendere Beldesi Afet Risk Yönetimine dair tehlike analizinin saptanması projesi ile başlayan toplantı, Ada bazlı dönüşüm, Mülkiyet hakkının transferi, Kent tasarım, Sokak tasarım, Mimari tasarmı konularının ardından "PİLOT BÖLGE İLE ÇALIŞMALARA BAŞLANMALI" cümlesiyle devam etti.

 

Zekai İren Başkanlığında yapılan Kentsel Dönüşüm Master Planı Sunum toplantısına Abdurrahman Çuhadar da katılarak fikir ve düşüncelerini paylaştı. " Kocaeli'nin Kentsel Dönüşümü çok zor kabullendiğini, ama bu durumun insanların ön yargılarından kaynaklandığını belirtti." 


Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren ve İmar Komisyon Kurulun da görevli olan Yönetim Kurulu Üyeleri toplantı sonunda Paydaşları ile sunulacak rapor için 23.03.2016 Çarşamba Günü bir araya gelme kararı alarak toplantıyı sonlandırdı. 


Derinde Ekspres 


Haber Kocaeli Bizim Yaka Gazetesi'nde şöyle yer aldı


 Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği öncülüğünde KOTO Hereke Salonunda, paydaşlarla Yapılan toplantıda, Kentsel Dönüşüm ve İmarda yeni Yapılaşma Şartları ile ilgili çözüm önerileri hakkında konuşuldu.


Davet, Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Zekai İren Başkanlığın 'da, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, imar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Kocaeli Ticaret Odası Yön.Kur.Üyesi Murat Altun, Kocaeli Sanayi Odası, Körfez Ticaret Odası Koksal Söğüt, Gebze Ticaret Odası, İnşaat Mühendisleri Odası Volkan Gümüş, Ünal Ekşi, Recai Dabakoğlu, Mimarlar Odası Hüseyin Aksu, Şehir Plancıları Odası Bahadır Yusuf Azizoğlu, Jeofizik Mühendisleri Odası^Harita Mühendisleri Odası Doğu Marmara Temsilciliği Murat Selim Çepni, İç Mimarlar Odası Başkam Sema İşbilir , Mehmet Şanlıtürk, Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneğiîmar Komisyonu Muammer Çelik, Mehmet Olhan , Özcan Sever, Ulaş Erenkaya, Ceyhan Çağlayan katılımı ile gerçekleştirildi. 


ÖNCELİĞİMİZ CAN 


Kocaeli Yapı Müteahhitleri Başkam Zekai İren, "Her yer beton. İnsanlarımız sosyal park alanları, kreşler, otoparklar istiyor. Alanımız sıkıntılı. Yaşadığımız şehri doğru yapılandıralım.Yeni yapacağımız yerlerde yaptığımız yapı yıkılıp dönüştürmeye gitmesin, nüfus artışı ve nüfusa dayalı olarak ne yapılabilir? Kocaeli'n de yapılacak Kentsel Dönüşümün müteahhitlere çok kan yoktur. Dolayısıyla önceliğimiz "KAR" değil. Önceliğimiz hep söylediğimiz gibi "CAN"dır. Bunlar için somut çözüm ve önerilerimizi paydaşlarımızla birlikte oluşturacağız" diyerek toplantıya devam etti. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön