28 / 03 / 2024

Kocaeli Şehir Hastanesi 36 ayda tamamlanacak!

Kocaeli Şehir Hastanesi 36 ayda tamamlanacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit'te yapımı süren Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Işık, hastane projesinin 36 ayda tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit'te yapımı süren Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.


Cephanelik mevkisindeki şantiyeye gelen Işık, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin bölge açısından önemini vurgulayarak, projenin 36 ayda tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.


Proje tamamlandığında Kocaeli'nin nitelikli bin 180 yatak kazanacağını ifade eden Işık, kentin yaklaşık 335 bin metrekare kapalı alanı olan, içinde 52 ameliyathane, 100'ün üzerinde yoğun bakım yatağı bulunan modern sağlık kompleksine kavuşacağını bildirdi.


Işık, projede hafriyat çalışmalarının başladığını anlatarak, "Hızlı bir çalışmaya şahit olacağız. Bugün genel bir değerlendirme yaptık. Buraya günlük yaklaşık 50 bin insan giriş çıkış yapacak. Bu önemli rakam, Kocaeli'nin sağlıktaki yükünü alacak bir merkez'' diye konuştu.


Işık, 50 bin kişinin günlük erişimini sağlayacak ulaşım altyapısını çalışma talimatı verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:


''Otoyol üzerindeki köprünün büyütülmesi, Yeşilova'dan bağlantının kurulması ve bizim 'kanal boyu' dediğimiz yolun komplekse kadar uzatılması aynı zamanda da giriş-çıkış verilmesi, hafif raylı sistemin proje bitene kadar hastaneye bağlantısının yapılması gibi pek çok konuyu da 3 ay içinde çalışacaklar.''


Projenin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Işık, "Projenin hayata geçmesi ve kentteki diğer sağlık yatırımlarımızın da sonuç vermesiyle Kocaeli sağlıkta sadece Türkiye'nin en güçlü altyapısına sahip ili olmaktan ziyade belki de bölgenin en güçlü altyapısına sahip şehri haline gelecek. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde 3. basamak sağlık hizmeti verecek hastane sayısı 4'e çıkacak. Bu önemli bir adım" ifadesini kullandı.


Konuşmanın ardından Bakan Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve diğer ilgililer, inşaat alanını gezdi.


AA




Geri Dön