25 / 04 / 2024

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin inşaatı başladı!

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin inşaatı başladı!

İzmit’te eski askeri cephanelik alanına yapılacak 1.180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli atıldı. 350 milyon Euro’ya mal olacak hastane, Sağlık Bakanı’nın isteği üzerine açılış tarihi öne çekilerek, 29 Ekim 2017’de hizmete girecek.



İzmit’te bin dönümlük eski askeri cephanelik alanına yaptırılacak Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli dün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı törenle atıldı. Yap-İşlet-Devret modeli ile yaptırılacak olan ve 2017’de hizmete girmesi planlanan hastaneyi 25 yıl süreyle Gama Holding ve Türkerler Holding işletecek. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde gerçekleştirmeyi planladığı, ‘Şehir Hastanesi’ olarak da adlandırılan 18 Entegre Sağlık Kampüsü’nden biri olan Kocaeli Şehir Hastanesi, yaklaşık 350 milyon Euro’ya mal olacak.


Toplam 1.180 yataklı kampus, yaklaşık bin dönümlük arazi üzerinde 335 bin 648 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, inşaatının 2018 Mayıs ayında bitirilmesi planlanan hastanenin 2017 yılının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılması için söz aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık da “Türkiye, eğer asgari ücretini yukarılara çıkarmak, Türkiye refahını yükseltmek istiyorsa ilaç ve tıbbi cihaz sektörüne daha fazla yatırım yapmak durumunda” dedi. Işık, şunları söyledi: “İstiyoruz ki bu hastaneleri kurarken buradaki cihazları yerli imkanlarla üretelim. İstiyoruz ki vatandaşlarımız Türk malı ürünlerle tedavi olsun, ameliyatları mümkün olduğunca yerli üretimle yapalım, ilaçlarımızı mümkün olduğunca yerli üretimle karşılayalım.”


Star 


Geri Dön