25 / 04 / 2024

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde son durum!

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde son durum!

AK Parti İl Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ yapımı süren şehir hastanesi ile ilgili olarak Kocaeli Şehir Hastanesi'nin 200 yataklı olacağını dile getirdi.



AK Parti İl Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ yapımı süren şehir hastanesi ile ilgili olarak, "Kocaeli Şehir Hastanesi bin 200 yataklı olacak. Arsa temininden dolayı bir gecikme oldu" dedi 


Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı böyle karşıladı. Bakan Akdağ'ı kapıda karşılayan partililer bakana çiçek takdiminde bulundu. 


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti. Bakan Akdağ'ın AK Parti İl Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarete AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan'ın yanı sıra Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Zeki Aygün ile Büvükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Ozak, ilçe belediye başkanlan, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanlan, II Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz ve çok sayıda partili katılım gösterdi. 


'GÜZEL YATIRIMLAR YAPACAĞIZ' 


Bakan Akdağ'ın gerçekleştirdiği ziyarette ilk söz alan isim AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan oldu. Ceyhan konuşmasında, "Kocaeli hızlı gelişen bir kent. 2002'de 1 milyon 200 bin olan nüfus şu anda 1 milyon 850. Bunun bir kısmı doğumlar bir kısmı da göçlerden dolayı. 2003 yılından itibaren Kocaeli güzel yatırımlara da sahip oldu. O günlerde yapılan birçok yatırım süreç içerisindeki eskimişlikten dolayı yetersiz kalabiliyor. Şehir hastanesi ve devlet hastanesinin inşaatlarının incelemelerini yapacağız. Ardından diğer yatırımları da değerlendireceğiz." dedi. 


'ŞEHİR HASTANESİ BİN 200 YATAKLI OLACAK' 


AK Parti II Başkanı Şemsettin Ceyhan'ın ardından konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, " Kocaeli'de yoğun bir gün geçireceğiz. Sağlık ihtiyaçlarını masaya yatıracağız. Yatırımları inceleyeceğiz. İlin ihtiyaçları bakımından saha koordinatörlerimizin raporlarını dinleyeceğiz. Yarın Mersin Şehir hastanesinin açılışını gerçekleştireceğiz. Mersin'deki hastanenin benzerini Kocaeli'de inşa ediyoruz. Kocaeli şehir hastanesi 1200 yataklı olacak. Kocaeli'de mesele biraz gecikti. Arsa temininden dolayı bir gecikme oldu. Bugün 28 şehir hastanemizin 21'inin projesi ihaleleri bitirildi. Sağlıkta yeni bir döneme giriyoruz. Sağlıkta dönüşüm programı herkesin takdirini kazandı" dedi. 


'VATANDAŞIMIZ İÇİN YAPIYORUZ' 


"Bir ambulans çağırdığımızda acaba bu ambulans gelir mi diye sıkıntılar yok artık" diyen Bakan Akdağ, 

"Dünya'nm neresinde olursa olsun vatandaşımızın ihtiyacımıza karşılık vermek için helikopter gönderiyoruz. 27 saat süren yolculuklarla Türkiye'ye getirdiğimiz hastalarımız oldu. Yeni dönem yeni hastaneleriyle, herkesin özel odası olduğu mükemmel hastaneleri yaygınlaştıracağız. Sağlıkta dönüşüm programının ikinci dönemine giriyoruz. Bunlarla birlikte en önemli mesele referandum" diye konuştu. 


'NE YAPSAK KARŞI ÇIKIYORLAR' 


"Türkiye büyük bir ülke. Tarihi geçmişi çok derin bir milletiz" diyen Akdağ, " Bu millete büyük işler yakışıyor. Milletin her ferdini mutlu edecek yeni bir Türkiye inşa etmek yakışıyor. Mazlum milletlerin hamisi olmak gerçekten çok yakışıyor. İşte biz bunun için yeni bir Cumhurbaşkanlığı sistemi istiyoruz. Buna karşı çıkanlara bakın ne yaptıysak karşı çıktılar. Köprü yaptık, karşı çıktılar, hastaneleri birleştirdik karşı çıktılar. Karşı çıkma hastalığı var. CHP'de bir muhalefet kültürü öyle yerleşmiş ki ne yapsanız karşı çıkıyorlar. 1950'den beri bunlara ders veren Türk Milleti referandumda da bunlara gereken dersi verecektir" şeklinde konuştu. 


'HDP İLE KOLKOLA GİRDİLER' 


Bakan Akdağ, "İstikrarlı bir Türkiye için yeni bir döneme geçmeye biz hazırız, millet de hazır. MHP ve genel başkanı sayın devlet Bahçeli gerçekten milli bir duruş sergiledi. Ortak bir metin hazırlandı. Artık bir kere daha söz de karar da milletin. Biliyoruz ki bütün bu süre boyunca şer güçler birlikte hareket etmeye devam edecekler. Maalesef CHP'nin genel başkanı bu meselede HDP ile kol kola girmiştir. Bunu mecliste de gösterdiler. CHP HDP ile birlikte referandumu engelleme gayretinde bulundular. Şiddet uyguladılar. Gerçekten kadim bir partisi olan CHP'nin HDP ile kol kola girmesi anlaşılabilecek bir durum değildir. CHP bu yanlış tutumdan vazgeçmelidir. Onlar da milletin yanında durarak evet demelidir" dedi. 


'OHAL TERÖR İÇİN İLAN EDİLDİ' 


Gönüllerimizi bir kere daha birleştirdik diyen Bakan Akdağ, "Önümüzdeki iki ayı sahada gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Nisan ayı referandumuna heyecanla yürüyoruz. Türkiye kutlu yürüyüşüne devam edecek. Bir taraftan terör örgütleri el birliğiyle saldırıyorlar. Üst akılların taşeronluğunu yapıyorlar. Bu millet bunlara pabuç bırakmaz. Mücadele devam ediyor. Ekonomik saldırılarla da karşı karşıyayız. Şimdi OHAL ile seçime gidilir mi tartışmaları başladı. Bu sorunun tam tersini sormak lazım. Türkiye'deki OHAL ilanının sebebi terör mücadelesidir. Biz vatandaşın hayatında OHAL'le bir değişiklik yapmıyoruz ki. Terörle daha kolay baş etmek için OHAL ilan ettik. İnsanların rahatça oy kullanabilmesi için OHAL'in kalması lazım. Referandum şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun " ifadelerini kullandı.


Çağdaş Kocaeli 


Geri Dön