19 / 04 / 2024

Kocaeli Stadyumu'nun yüzde 95'i tamam!

Kocaeli Stadyumu'nun yüzde 95'i tamam!

Kocaeli İzmit'te inşaatı süren 33 bin kişilik Kocaeli Stadyumu'nun yüzde 95'i tamam. Çalışmaların sürdüğü stadyumda çim serimi işlemi başlayacak.



Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yapımı yüzde 95 seviyelerinde tamamlanan 33 bin kişilik stadyumun inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.  TOKİ  tarafından 150 bin metrekare alan üzerine yapılan stadyumda büyük oranda tamamlanmasıyla birlikte tribünlerde koltuk montajı işlemlerine de başlandı. Tamamlandığında dış görünüşü ile İzmit'in simgesi olan pişmaniye şeklinde olması planlanan Kocaeli Stadyumu'nda tüm işlemleri tamamlanan zemine doğalgaz ve su hatlarının da bağlanmasının ardından ise çim serimi yapılacak. 


2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI ADAYLIĞINA YENİ BİR STADYUM DAHA 

Yapımına 3 yıl önce başlanılan stadyumun yeni sezonda Kocaeli'deki profesyonel takımlara hizmet verebilmesi için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirten İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, ''Gençlik Spor Bakanlığının TOKİ ile birlikte yapmış olduğu işbirliği çerçevesinde ülkemize yapmış olduğu spor yatırımları artık hepsi tamamlanma ve açılma aşamasına geldi. 2024 Avrupa Şampiyonası adaylık sürecimiz de başladı. İnşallah bu stadyumu da bitirildiğinde 2024 organizasyonunu ülkemiz aldığında hepimiz mutlu olacağız'' dedi.



Hedef


Geri Dön