29 / 03 / 2024

Kocaeli Symbol AVM kapılarını 11 Haziran'da açacak!

Kocaeli Symbol AVM kapılarını 11 Haziran'da açacak!

Doğu Marmara ve Kocaeli’nin en büyük karma projelerinden SYMBOL Alışveriş ve Yaşam Merkezi 11 Haziran 2015 Perşembe günü kapılarını açıyor.



Türkiye’nin ekonomik potansiyeli en yüksek şehirlerinin başında gelen, 1,5 milyon kayıtlı nüfusu ve 70 bine yaklaşan öğrenci potansiyeline sahip Kocaeli’nde, bölgenin en büyük yatırımları arasında gösterilen SYMBOL Alışveriş ve Yaşam Merkezi açılıyor.

 

SYMBOL Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bölgenin en büyük konut projelerinde imzası bulunan Kavanlar İnşaat tarafından 700 Milyon TL’lik yatırımla, 210 bin m2’lik bir alana projelendirildi.

 

Benzer karma projelerden farklı 65 bin m2’lik alışveriş merkezine sahip SYMBOL AVM, ayrıca 43 bin m2’lik alanıyla V.M. Medical Park  Kocaeli Hastanesi, 207 oda, 504 yatak kapasiteli Hampton by Hilton Oteli, 1171 kişilik oturma kapasiteli kongre ve gösteri sanatları merkezinin yanı sıra 670 kişilik balo salonunu da bünyesinde bulundurmaktadır.

 

Bugüne kadar, özellikle üretimiyle Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayan Kocaeli, bu proje ile başta yakın komşusu İstanbul, Bursa, Sakarya, Düzce, Yalova ve Bolu’da yaşayanların yanı sıra ulaşım için Türkiye’nin en yoğun geçiş noktası D-100 karayolunu kullananlar için de önemli bir cazibe merkezi olacak.

Projenin sadece bir alışveriş merkezi olmadığını ve özellikle Kocaeli halkının sosyalleşmesine de önemli katkılar vereceğini belirten Kavanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan şunları söyledi:

 

“ SYMBOL Alışveriş ve Yaşam Merkezi adı gibi ilimizin sembolü olacak. Bugüne kadar özellikle konut sektöründe çok büyük projelere imza attık. Her projemiz kendi alanında konuşulan, katma değeri yüksek, örnek projeler oldu. Bu projemizle de perakende sektöründe bir ilke imza atıyoruz. Bugüne kadar yapılan karma projeler içerisinde ilk defa AVM, hastane, otel, kongre ve gösteri merkezini bir araya getirdik. Saydığım birimlerin hepsi kendi alanlarında sadece Türkiye değil, yurtdışında da marka olmuş firmalar. Dolayısıyla, perakendenin yanında, kongre, turizm, sağlık, sağlık-turizmi ve eğlence sektörleri için de yeni bir istihdam merkezi yarattık. Merkezimizde, yaklaşık 3 bin kişi çalışacak. Bu da, gerek sosyal gerekse ekonomik anlamda Kocaeli’ne önemli bir katma değer yaratacak.”

 

SYMBOL Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni planlarken, projenin tüm unsurlarını dikkate aldıklarına da değinen Cengiz Kavan konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“ Projeyi gerçekleştirirken ilimizin trafik ve ulaşım şartlarını da göz önüne aldık. Bugüne kadar hayat verdiğimiz projelerimizde herşeyi devletimizden beklemedik. Elimizden geldiğince devletimize yardımcı olmaya çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Bilindiği üzere Kocaeli’nde yıllardır sürüncemede kalan, projemizin hemen önünde bulunan köprülü kavşağın yapımını üstlendik. Yaklaşık 24 milyon TL bedele sahip projeyi finanse ettik. 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlama noktasına geldik. Sayın Bakan’a o zaman verdiğimiz sözümüzü tuttuk. Tahmin ediyorum, seçim sonrası Bakanımızın açılışını yapacağı ilk proje olacaktır. ”

 

Turkmall’un mimari konsept geliştirme, kiralama, pazarlama ve yönetimini yaptığı SYMBOL Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, yerli ve yabancı birçok markanın bulunduğunu belirten Başkan Yardımcısı Murat Sekmen de şunları söyledi:

“ Yıllardır Türkiye’de birçok alışveriş merkezini sektöre kazandırdık. SYMBOL, karma projeler arasında farklı içeriği ve konumuyla, henüz açılmadan  sektörün konuştuğu örnek bir proje oldu. Kocaeli’nde yaşayanlar, kilometrelerce otomobil kullanmalarına gerek kalmaksızın, alışveriş ve tüm sosyal ihtiyaçlarının hepsini buradan rahatlıkla karşılayabilecekler. Projenin yalnız Kocaeli değil, Sakarya, Yalova, Düzce, Bolu gibi çevre illerin de sosyal yaşamlarının daha da zenginleşmesinde büyük rol oynayacağına inanıyorum. Turkmall olarak, Kavanlar İnşaat gibi son derece güçlü bir şirketle işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

 

Toplantıya ayrıca Odeabank İzmit şube müdürü Barbaros Candemir de katılım gösterdi.

 

11 Haziran’da kapılarını halka açacak olan SYMBOL Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ndeki, hastane Temmuz, otel projesi Ağustos, kongre ve gösteri sanatları merkezi ise yılbaşından önce hizmete girecek.



Geri Dön