28 / 03 / 2024

Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri kapılarını 1 Haziran’da açıyor!

Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri kapılarını 1 Haziran’da açıyor!

Koronavirüs nedeniyle 19 Mart tarihinde kendi inisiyatifi ile kapanan Akasya ile Akbatı, 1 Haziran’da kapılarını yeniden açacak.



Akiş GYO çatısında faaliyette bulunan ve Türkiye’de Kovid-19 salgının görülmesinin ardından halk sağlığını gözetip, kendi inisiyatifi ile hizmete ara veren kararların alındığı Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri, 1 Haziran tarihinden bu yana ‘sıfır risk’ prensibi ile tekrar hizmete başlayacağı açıklandı.

Akasya ve Akbatı’da, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından açıklanan yönergelerle ve iş güvenliği uzmanlarının koordinasyonunda birçok önlemin çalışıldığı açıklandı.

Akiş GYO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, "İlk biz kapattık, en son biz açıyoruz. Geçen süre içinde yeni normale dönüş için ‘sıfır risk’ prensibi doğrultusunda hazırlıklarımızı yaptık. Halkımızın sağlığını ön planda tutarak, dünya genelinde hayata geçirilen birçok modeli de inceledik. Aldığımız önlemlerde kullandığımız ileri teknoloji ürünler ve uygulamalarla 1 Haziran’da açılışa hazırız" diye konuştu.

HAVA KALİTESİ ANLIK TAKİP EDİLECEK

Gerçekleşen çalışmalarlada Akasya ve Akbatı’da havalandırma sistemlerinin yüzde 100 taze hava ile beslenerek iklimlendirme oluşturulduğu kaydedildi.

ULV cihazları ile tüm alanları kapsayacak şekilde (havalandırma kanalları dahil) dezenfeksiyon işlemlerinin sağlandığı kaydedilirken, havalandırma santrallerinde ve asansör içlerinde bulunmak amacıyla UV kullanarak bakteri ve virüsleri yok eden cihazların konumlandırıldığı bilgisi yayınlandı.

AVM içlerine sadece maske takmak şartıyla içeriye alınacak misafirlerin ise, Akasya ve Akbatı AVM’lerin kendi mobil aplikasyonları üzerinden her an hava kalitesini güncel olarak izleyecekleri kaydedildi.

Girişlerde, ziyaretçilerin ateş ölçümünün de Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği kriterlerde yer alan termal kameralar ile temassız olacağı kaydedildi.

Diğer taraftan, AVM içinde “Her 10 metrekareye 1 kişi” kuralı dikkate alınıp ziyaretçi sayısının anlık olarak kontrol edildiği belirtildi.


Geri Dön