23 / 04 / 2024

Kocaeli tramvay hattı ihalesi bugün!

Kocaeli tramvay hattı ihalesi bugün!

2009 yerel seçimleri öncesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından vaat edilen tramvay projesi nihayet hayata geçiriliyor. Tramvay inşa ihalesi, Karaosmanoğlu’nun vaadinden 6 yıl sonra bugün gerçekleştirilecek




2009 yerel seçimleri öncesinde İbrahim Karaosmanoğlu tarafından vaat edilen tramvay projesi nihayet hayata geçiriliyor. Tramvay inşa ihalesi, Karaosmanoğlu’nun vaadinden 6 yıl sonra bugün gerçekleştirilecek


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun 2009 yerel seçimlerinde 5 yıl içerisinde hayata geçirileceğini vaat ettiği tramvay, o günden bugüne birçok seçime malzeme edildi. 5 yıl boyunca hiçbir adım atılmayan tramvay projesi için 2014 yerel seçimlerinin hemen öncesinde İzmit Anıtpark’a bir vagon getirildi ve sergilendi. Tramvayın ismi ve rengi için anket yapan Büyükşehir Belediyesi seçimlerin ardından çalışmalarına başladı.

 

180 MİLYON LİRA BEDEL

Güzergahı belirlenen tramvayın inşası için mart ayında ihaleye çıkılacaktı ancak ihale 13 Nisan’a ertelendi. 13 Nisan’a kısa bir süre kala Büyükşehir Belediyesi yetkilileri firmaların daha iyi hazırlanması için ihaleyi 20 Mayıs’a ertelediklerini duyurdu. 2 defa ertelenen tramvay inşa ihalesi bugün 14.30’da belediye hizmet binasında gerçekleştirilecek. Sekapark ile Otogar arasındaki 9 kilometrelik güzergahta kurulacak tramvay yolunun maliyeti 180 milyon TL olarak hesaplandı. İhaleyi kazanan firmanın 550 gün içerisinde tramvay hattını tamamlaması bekleniyor.

 

8 BİNA, 12 ALKOLLÜ MEKAN

Tramvayın güzergahını belirleyen belediye ilk olarak Yürüyüş Yolu’nu tercih etti fakat daha sonra “Çınar ağaçlarının kökleri zarar görecek” denilerek bu güzergahtan vazgeçildi. Kent muhalefetinin “Yıllarca tren yolu bu güzergahtan geçti, çınarlar zarar görmedi” diyerek eleştirdiği güzergah değişikliği sonrasında Barlar Sokağı olarak adlandırılan bölgede 8 binanın kamulaştırılarak yıkılması kararlaştırıldı. Bu binalarda hizmet veren 12 alkollü mekan sahibine kamulaştırma ile ilgili tebligat yapıldı.




Manşet Kocaeli


Geri Dön