24 / 04 / 2024

Kocaeli Vezirçiftliği Spor Salonu hizmete girdi!

Kocaeli Vezirçiftliği Spor Salonu hizmete girdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kente bir spor salonu daha kazandırdı. Hem okul öğrencilerinin, hem amatör sporcuların, hem de halkın faydalanabildiği spor salonları sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez mekanları haline geliyor...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kente bir spor salonu daha kazandırdı. Hem okul öğrencilerinin, hem amatör sporcuların, hem de halkın faydalanabildiği spor salonları sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez mekanları haline geliyor. Kentin pek çok noktasında halkı spor salonlarıyla buluşturan Büyükşehir Belediyesi bir spor salonu da Başiskele Vezirçifliği’ne kazandırdı. Modern bir yapıya sahip olan spor salonu düzenlenen törenle hizmete girdi. Tanıtım programının ardından vatandaşlara iftar yemeği verildi.


TÜM HALKA HİZMET VERECEK


Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, AK Parti Başiskele İlçe Bakanı Mehmet Ustaoğlu, spor salonun yapıldığı arsayı bağışlayan işadamı Selim Yürekten ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu spor salonunun öğrencilere, amatör spora ve halka hizmet vereceğini dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu talep olması halinde bayanların da spor yapabilmeleri için imkan sağlanabileceğini söyledi.


ÇOCUKLARI İYİ YETİŞTİRMEK GÖREVİMİZ


Başkan Karaosmanoğlu, “Çocukları iyi yetiştirmek ana-babanın en önemli görevi. Onları temiz bir çevrede yaşatacağız. Çocukları ahlaklı, sağlıklı ve faydalı insan olarak yetiştirmek bizim görevimiz. Bu spor salonunu da onun için açtık. Bu salonu okul zamanı okul kullanacak. Beden eğitimi derslerini ve spor müsabakalarını burada yapabilirler. Okul kapandıktan sonra akşam spor salonu mahallenin hizmetine girecek. Gençler, hanımefendiler burada spor yapabilecek. Amatör sporlarda burada antrenman ve müsabaka yapabilecek. Başiskelemize hayırlı olsun” şekline konuştu.


İFTAR YEMEĞİ İKRAM EDİLDİ


Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz da konuşmasında, “Biz arsayı ürettik Büyükşehirimiz de bu modern spor salonunu bize kazandırdı. Sizlerde takip ediyorsunuz çocuklarımız son günlerde değişik gayri ahlaki yapılaşmaların içine giriyor. Çocuklarımızın daha ahlaklı, daha sportif yetişmeleri ve zamanını boşa harcamamaları için bu spor salonu çok önemli” dedi. Programda mahalle sakinlerine iftar yemeği de ikram edildi.


 


BİN 550 METREKARELİKALANDA


Zemin ve bir kattan oluşan spor salonunun birinci katında üç adet ayrı salon bulunuyor. Bu salonlarda farklı spor dallarında antrenman yapılabilecek. Salonlar güreş, judo, tekvando, karate, boks, step, aerobik gibi salon sporlarının yapılmasına elverişli olacak. Vezirçiftliği Ermiş Sokak’taki bin 550 metrekarelik alana kurulan spor salonu çeşitli dallarda spor yapma imkanı sunacak.



225 KİŞİLİK TRİBÜN


Yapıda ayrıca okçuluk, eskrim, atıcılık, masa tenisi, dart gibi sporların yapımına uygun salonlar yer alıyor. Zemin katta basketbol ve voleybol müsabakalarının yapılabileceği saha bulunuyor. Salonda 225 kişilik tribün, soyunma odaları, hakem odası, antrenör odası, idareci odası, büfe, duşlar ve malzeme odaları yer alıyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön