20 / 04 / 2024

Kocaeli’de en planlı bölge Yahyakaptan Mahallesi!

Kocaeli’de en planlı bölge Yahyakaptan Mahallesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Tanış, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker’in ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün İzmit ile ilgili paylaşımlarına tepki gösterdi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Tanış, AK Parti Milletvekili İlyas Şeker ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün İzmit ile ilgili paylaşımlarına tepki gösterdi.

AK Parti Milletvekili İlyas Şeker ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün İzmit ile ilgili paylaşımları üzerine Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Bu kent gecekonduya dönmüş ise bunda en büyük emek Sayın İlyas Şeker ve AKP’li Büyükşehir belediyesindedir” ifadelerini kullandı.

Sorumlu İlyas Şeker’dir

Çağdaş Kocaeli Gazetesi’nde yer alan habere göre; yazılı bir açıklamayla AK Partili İlyas Şeker ve Zeki Aygün’e eleştirilerde bulunan CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Kocaeli ili Büyükşehir Belediyesi olduğunda İmar Komisyon Başkanı olarak görev yapan Sayın İlyas Şeker bu kentin nazım imar planlarında en büyük sorumluluğa sahiptir. AK Partili Sayın Zeki Aygün'ün Kocaeli'yi köye benzetiyor, Sayın İlyas Şeker kendi planladığı İzmit'i gecekondu mahallesine benzetiyor. Bunlar kendi ifadeleri. Sonra da çıkıp börtü böceği çekip İşte CHP belediyeciliği diyebiliyor ya inanın utanarak izliyorum bu sorumsuz ve pişkin politikacıları. Yahu bu kent gecekonduya dönmüş ise bunda en büyük emek Sayın İlyas Şeker ve AKP’li Büyükşehir belediyesindedir” şeklinde konuştu.

Uyumsuz, sorunlu planlar

Kocaeli'nin tüm planlarının sorunlu olduğunu  vurgulayan Meclis Üyesi Tanış, “2004’ten sonra yapılan nazım imar planları gerçeklerden uzak, tarım alanlarını yok eden arazi eğimleri ile uyumsuz, sürekli sorun yaratan planlardır. Öyle yerleri imara açmışlar ki eğim yüzde 40. Buralarda ne yol açılabilir, ne alt yapı yapılabilir. 2-3 kat imar verdikleri yerlerde, 4-5 kat görünümlü ucube yapılar var. Bakın Kocaeli de 1999 depremi sonrası, yapılaşma genel olarak 3 kata indirilmişti. Ancak mevcutta yapılar 5 kat 6 kat 8 kat. Planda 3 kat. Şimdi gelelim AKP’nin neden bir türlü kentsel dönüşüm yapamamasına,6 Katlı 24 daireli bir apartman, yıkıp yapsan 3 kat imara göre 12 daire yapabilirsin” açıklamalarında bulundu.

En planlı yer Yahyakaptan

CHP Meclis Üyesi Tanış, “Şimdi bu imar ile bu kentte kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? Bir tane örnek vereyim. Gölcük Merkeze inen yolun sağı solu 3 kat imarlı ama mevcut yapılar 5-6 kat. Nasıl dönüşecek? Kocaeli'nin en planlı mahallesi Yahyakaptan. Yapılar 8 kat, imar 3 kat. Tüm kent böyle arkadaşlar. Şimdi bu kentin tüm nazım imar planları yaptık diye övünen bu kişilere sormak lazım. Bu nasıl plan? Bu kent bu nazım planlarla nasıl kentsel dönüşümü gerçekleştirecek. Nasıl gelişecek?” diye sordu.

Baş sorumlu sizlersiniz

AK Partili isimlere deprem sonrası hızlı bir kararla alınan 3 kat imar kararı üzerinde ne gibi bir çalışma yaptıkları sorusunu da soran Orhan Tanış, “Depremde risk oluşturan kat sayısı mı? Yoksa standartlardan uzak, uygun olmayan zeminlere yapılan düşük beton kaliteli ve eksik donatılı yapılar mı? Bu konuda zemin durumu elverişli alanlarda, yönetmeliklere uygun 5-6 katlı bina yapılmasına engel neydi? Neden gerçekle uyuşmayan bu imar durumu üzerinde çözüm üretmediniz? Kocaeli bugün köye benziyorsa İzmit gecekondu gibiyse bunun baş sorumlusu sizsiniz beyler. O otu böceği gören gözleriniz bunları görmez mi? Vicdanınız rahat mı?” dedi. 

Kahraman Bulut: Kocaeli'de riskli 500 bina yıkılmadı aniden bir yıkım yaşanabilir!

Kocaeli’de bin 500 hasarlı bina var!


Geri Dön