28 / 03 / 2024

Kocaeli'de kaçak hafriyat operasyonu!

Kocaeli'de kaçak hafriyat operasyonu!

Kocaeli'de ‘’Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’’ ile entegre çalışan Hafriyat Araçları Uydu Takip Sistemi sayesinde 7/24 takip edilen hafriyat alanlarına kaçak olarak döküm yapmak isteyen kamyonlara baskın düzenleniyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik dairesi başkanlığı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü, Kocaeli sınırları içinde kaçak hafriyata göz açtırmıyor. Büyükşehir’in kısa süre önce Marka Şehirler Yarışması’nda En İyi Akıllı Kent Teknolojisi Ödülü’nü aldığı ‘’Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’’ ile entegre çalışan Hafriyat Araçları Uydu Takip Sistemi sayesinde 7/24 takip edilen hafriyat alanlarına kaçak olarak döküm yapmak isteyen kamyonlara baskın düzenleniyor. Son olarak saat 20.00 sıralarında İstanbul’dan getirdikleri hafriyatı Gebze’ye dökmek isteyen kamyonlara jandarmayla birlikte müdahale edildi. 9 kamyon hakkında tutanak düzenlendi.



GEBZE’DE GECE OPERASYONU


Hafriyat Araçları Uydu Takip Sistemi’nden gelen uyarı doğrultusunda akşam saat 20.00’de ihbarı alan Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü teknik ekipleri, derhal Gebze Mollafenari Jandarma Kolluk Kuvvetleri’ne bilgi verdi. Jandarma ile koordineli yapılan gece denetimleri sonrası Gebze Mudarlı Mahallesi sınırları içerisinde mevzuata aykırı olarak İstanbul’dan yüklemiş oldukları hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını taşıyan 9 adet araç tespit edildi. Yapılan baskınla araçlar ve sürücüleri hakkında tutanak düzenlendi. Mevzuata aykırı hareket edenler hakkında Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü tarafından Çevre Kanunu’na istinaden idari işlemler uygulanmaktadır.



7/24 HAFRİYAT DENETİMİ


Kocaeli’nde Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü, Jandarma ve zabıta tarafından haftanın her günü, gece ve gündüz demeden 7/24 hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atığı denetimleri düzenli olarak yapılıyor. ‘‘2872 Sayılı Çevre Kanunu’’nun ve ‘‘Hafriyat Toprağı İnşaat Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’’nin ilgili maddelerine istinaden yapılan denetlemelerde kanun ve yönetmeliğe aykırı hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı faaliyeti yapanlar hakkında yaptırım uygulanıyor.


KAÇAK HAFRİYATA 147 BİN TL CEZA


Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 20.05.2008 tarihli ve 882 sayılı 2008/6 genelgesiyle belediyemize verilen “İdari Yaptırım Kararı Verme” yetkisine dayanarak ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 28.12.2015 tarihli ve 29576 sayılı 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin (2016/1) tebliğe istinaden kaçak hafriyat döken şahıslara 49 bin 95 TL, firmalara ise 147 bin 285 TL idari para cezası uygulanıyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön