25 / 04 / 2024

Kocaeli'de kaçak hafriyat dökenlere 418 bin TL ceza!

Kocaeli'de kaçak hafriyat dökenlere 418 bin TL ceza!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde hafriyat atıkları nedeniyle kişi ve kurumlara kesilen para cezaları onaylandı. Yasayı ihlal edenler hakkında ağustos ayında toplam 418.509 TL idari işlem uygulandı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığında gerçekleştirildi. Encümende mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait 3 işyerinin kiralama ihaleleri ile Gebze ve İzmit İlçelerinde mevzuata aykırı olarak hafriyat, inşaat yıkıntı atıkları döktüğü tespit edilen şahıs ve firmalara para cezası kesilmesi kararları alındı.


3 İŞYERİ KİRALANDI

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait İzmit Gündoğdu Kalıcı İş Merkezindeki zemin kat 11 No’lu işyeri Mustafa Yavuz’a yıllık 1.805 TL+KDV’ye açık teklif usulüyle yapılan ihale ile kiralandı. Başiskele Yuvacık Kalıcı İş Merkezi’ndeki zemin kat 21 ve 22 No’lu iş yerleri yıllık 2 bin 950 TL+KDV’ye Sait Kumbasar’a, Doğu Kışla Gençlik Parkı’ndaki 36 No’lu bay bayan wc yıllık 4 bin TL+KDV’ye Mustafa Yılmaz’a kiralandı.


KAÇAK HAFRİYATA PARA CEZASI

Büyükşehir Belediyesi’nin teknik ekipleri, kolluk kuvvetleri ve zabıta memurları ile yaptıkları koordineli denetimler sonrası, Gebze ve İzmit bölgelerinde mevzuata aykırı olarak hafriyat, inşaat yıkıntı atıkları döktüğü tespit edilen bir şahsa 139.503 TL, bir firmaya 139.503 TL, 3 şahsa ayrı ayrı 46.501 TL idari işlem uygulanmasına Encümen tarafından karar verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hafriyat ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından Hafriyat Toprağı İnşaat Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nin ilgili maddelerini ihlal edenler hakkında ağustos ayında toplam 418.509 TL idari işlem uygulandı. Hafriyat toprağı, inşaat yıkıntı atıklarının çevreye zarar vermeyecek şekilde öncelikle kaynağında azaltılması, toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi Hafriyat ve Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerek uydudan gerekse sürekli arazide denetimler yapılıyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön